Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Φυτά που ανθίζουν τον χειμώνα

Orchid
Ανοιξη στο σπίτι μπορεί να υπάρξει και τον χειμώνα, καθώς ορισμένες ποικιλίες φυτών εσωτερικού χώρου προτιμούν να ανθίζουν στα κρύα.


Ετσι, όσοι λατρεύουν τα λουλούδια, σίγουρα γνωρίζουν ότι από τους χώρους τους δεν μπορούν να απουσιάσουν αυτές οι ομορφιές. Και η ικανοποίηση είναι μεγάλη, όταν τα άνθη τους φωτίσουν αγαπημένες γωνιές.

African-violet
Photo Credit

African-violet2
Photo Credit

Αφρικανική βιολέτα ή σαιντπώλια. Διακρίνεται για τα βελούδινα χνουδωτά φύλλα και τα μικρά άνθη σε πολλές αποχρώσεις όπως μοβ, γαλάζιο, ροζ, άσπρο. Ποτίζουμε το φυτό γεμίζοντας το πιατάκι της γλάστρας με χλιαρό νερό, για να απορροφήσει όσο χρειάζεται και έπειτα, αδειάζουμε. (fytognoseis.blogspot.gr)

Amaryllis
Photo Credit

amaryllis2
Photo Credit

Αμαρυλλίς. Ανθίζει σε ψηλά και ίσια στελέχη για βδομάδες μετά τον Δεκέμβριο, σε πολλά χρώματα όπως λευκό, ροζ, βαθυκόκκινο, πορτοκαλί. Φυτεύουμε τον βολβό στο χώμα με τέτοιο τρόπο, ώστε το ένα τρίτο του να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια. Νιώθει πιο όμορφα αν βρίσκεται σε μικρή γλάστρα. (louloudokipos.gr)

begonia
Photo Credit

begonia2
Photo Credit

Βιγώνιες ή μπιγκόνιες. Υπάρχουν τουλάχιστον χίλια είδη και διακρίνονται στις φυλλώδεις και στις ανθοφόρες. Χρειάζεται να αποφεύγουμε το υπερβολικό πότισμα. Το ιδανικό είναι να ρίχνουμε νερό στη γλάστρα, όταν το χώμα δείχνει στεγνό. Απεχθάνονται τον καπνό και τα ρεύματα. (phyto.gr)

Christmas-cactus1
Photo Credit

christmas-cactus2
Photo Credit

Κάκτος των Χριστουγέννων ή υπομονή ή επίφυλλο. Τα μπουμπούκια αρχίζουν να εμφανίζονται στις αρχές του φθινοπώρου και συνήθως μέχρι τα Χριστούγεννα το φυτό ανθοφορεί. Καλό θα ήταν να μην γυρίζουμε τη γλάστρα του όταν μπουμπουκιάζει, γιατί συνηθίζει το φως που έχει. (fytognoseis.blogspot.gr)

Impatiens
Photo Credit

Impatiens2
Photo Credit

Ιμπάτιενς ή έρωτας. Χαρακτηριστικό του είναι τα όμορφα και πολλά λουλούδια που δημιουργεί σε πολλά χρώματα. Οταν δούμε μαραμένα άνθη και φύλλα, τα απομακρύνουμε. Το καλύτερο για τον έρωτα είναι ένας πρωινός ήλιος και μετά να βρίσκεται σε σκιερό αλλά φωτεινό σημείο. (fytosymvoules.blogspot.gr)

Orchid1
Photo Credit

Orchid2
Photo Credit
Ορχιδέα. Ιδιότροπες αλλά οι υπέροχες αποχρώσεις τους τις κάνουν ακαταμάχητες. Πάντως, όποιος αγοράσει ορχιδέα Φαλαίνοψις, θα πρέπει να γνωρίζει ότι χαλάει από το υπερβολικό πότισμα. Για αυτό, μία φορά την εβδομάδα βυθίζουμε τη γλάστρα της σε λεκάνη γεμάτη με νερό. Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, προκειμένου να απορροφήσει όσο χρειάζεται. (fytosymvoules.blogspot.gr)

(Photo Credit 1ης εικόνας)


snoopit24.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...