Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Ανεμοστρόβιλος - φυσικές καταστροφές στην Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα και... τροφή για σκέψεις, γιατί έπονται πολλά......


"Τα είδαμε όλα"... θα μπορούσαμε να πούμε εμείς, οι κάτοικοι τηςΝέας Μάκρης και του Μαραθώνα, καθώς ένας ανεμοστρόβιλος, συνοδευόμενος από ισχυρή βροχόπτωση, προκάλεσε τεράστιες ζημιές και εκτεταμένη διακοπή ρεύματος...

Αυτός ήταν και ο λόγος καθυστέρησης λειτουργίας των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

Φαίνεται όμως, πως δεν τα έχουμε δει όλα, ακόμα... 

Το γιατί, το εξηγεί ο Κυριάκος Γκίκας... και τα ... "καλλίτερα", έπονται...


Καλλιόπη Σουφλή

 

Ανεμοστρόβιλος – Φυσικές Καταστροφές , Στη Παραλία Νέας Μάκρης – Μαραθώνα.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Τροφή για σκέψη.

ΠΡΟΣ το Περιφερειακό Συμβούλιο και σε όλους αυτούς που αύριο θα αποφασίσουν,  και για το Γραμματικό – Μαραθώνα.
ΈΤΣΙ και περάσει Ανεμοστρόβιλος  πάνω από το Μαύρο Βουνό ( ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ), και υπάρξουν και έντονες Βροχοπτώσεις. Στα παράλια της Τουρκίας θα αρμενίζουν τα απορρίμματα !!!!!
Καλή απογείωση και καλό ταξίδι στις μαύρες σακούλες εύχομαι.

Με Τιμή

Κυριάκος Α. Γκίκας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Μαραθώνας 07/11/2016Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδριάζει την Πέμπτη, 10 /11/2016, για να συζητήσει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ).

Παράλληλα θα εγκρίνουν και τον νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής. 

Ο νέος ΠΕΣΔΑ,

1) Εξακολουθεί να αναπαράγει το παλιό συγκεντρωτικό αναποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης των μεγάλων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με άμεση λύση το μοίρασμα του συνόλου των σύμμεικτων απορριμμάτων σε δύο τόπους.

α ) Στη Φυλή ,συνεχίζοντας να δηλητηριάζουν τους κατοίκους της και να καταστρέφουν την περιοχή, 
 και

β) στο Γραμματικό, αγνοώντας εγκληματικά την αποδεδειγμένη ακαταλληλότητα της χωροθέτησής του. Η λειτουργία του θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το νότιο Ευβοϊκό και τον κάμπο του Μαραθώνα. 

2) Δεν προβλέπει κανένα κίνητρο προς τους πολίτες για την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή και της ανακύκλωσης, ενώ αντίθετα διατηρεί «αμαρτωλά» Συστήματα Διαχείρισης ( ΣΕΔ), που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται την ανακύκλωση χωρίς κανένα όφελος για τους πολίτες.

3) Διατηρεί όλες τις διαχρονικές παθογένειες του συστήματος διαχείρισης που εντοπίζεται κύρια σε συμφέροντα και εξουσίες γύρω και μέσα, στον ΕΔΣΝΑ, νομεγκλατούρες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον Ε.Ο.ΑΝ. , τα ''γνωστά ιστορικά'' αλλά και ''νέα'' στελέχη των εμπλεκομένων Υπουργείων.
Αν εγκριθεί αυτός ο ΠΕΣΔΑ η διαχείριση των απορριμμάτων θα οδηγηθεί σε νέα αδιέξοδα.
Αυτό είναι η επιδίωξη και η ''αποστολή'' της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.
Θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Θα συνεχίσει την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με την κατασκευή τεράστιων αναποτελεσματικών εγκαταστάσεων. Θα διατηρήσει και θα δημιουργήσει νέα εγκλήματα τύπου Φυλής για να καταλήξει στην ''τεκμηρίωση'' της αναγκαιότητας και της καύσης μεγάλης ποσότητας απορριμμάτων πανελλαδικά.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα και της Αττικής να δώσουν το « παρών» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να απαιτήσουμε μια διαχείριση,
που θα σέβεται το περιβάλλον και την «τσέπη» μας.

- Με ανακύκλωση/διαχωρισμό στην πηγή προς το όφελος και με την συμμετοχή των πολιτών.
- Με μικρές, έσω-Δημοτικές εγκαταστάσεις, μηδενικής όχλησης, εντάσεως εργασίας, που θα εξοικονομούν πόρους. (το οικονομικό όφελος είναι περί τα 2.000.000 ευρώ/έτος για κάθε δήμο και σχεδόν 1.000.000 (ένα δισεκατομμύριο) ευρω/έτος σε κλίμακα χώρας). 

Για μια διαχείριση,

- που θα κλείσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την ΟΕΔΑ Φυλής και δεν θα δημιουργήσει μια νέα Φυλή στο
Γραμματικό και σε καμιά άλλη περιοχή της χώρας μας.

Όλοι την Πέμπτη 10/11/2016 και ώρα 15:30 στη συνεδρίαση του Περιφερ. Συμβουλίου.
Σταθμός μετρό, Εθνική Άμυνα. Αναστάσεως 2, απέναντι από το Πεντάγωνο.

(Μαραθώνας 07/11/2016) Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού

attikanea.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...