Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ! Ποιος θα είναι ο ΥΠΕΞ του Τραμπ; (ΦΩΤΟ)

trump-mme-708

Το πρώτο σοκ προς την ελληνική πλευρά από την προεδρική αλλαγή στις ΗΠΑ και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται με τις φήμες για τον επίδοξο νέο υπουργό Εξωτερικών που εμφανίζεται σαν θαυμαστής του Κεμάλ Ατατούρκ, δηλαδή του σφαγέα της Μικράς Ασίας και με φιλοτουρκικές διαθέσεις.


Όπως αναφέρουν με χαρακτηριστικό ενθουσιασμό τα τουρκικά ΜΜΕ, ο πιο πιθανός από τον Τραμπ να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Newt Gingrich, έχει δηλώσει ότι είναι θαυμαστής του Κεμάλ Ατατούρκ και ένθερμος υποστηρικτής της σύσφιξης των σχέσεων με την Τουρκία. Σαν ο κυριότερος ανταγωνιστής του θεωρείται ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Bob Coker, αλλά με λιγότερες πιθανότητες να αναλάβει το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

kabinede-ataturk-surprizi-7961564

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Newt Gingrich στην επέτειο των 125 χρόνων από την γέννηση του Κεμάλ Ατατούρκ δήλωσε πως είναι θαυμαστής του μεγάλου ηγέτη της Τουρκίας και ότι σε πολλά ακολουθεί το παράδειγμα του, (δεν ξέρουμε αν θαυμάζει και τις γενοκτονίες των χριστιανών από τον σφαγέα της Μικράς Ασίας).

Γεγονός πάντως είναι πως τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την εκλογή του Τραμπ σαν πολύ θετική για τα τουρκικά συμφέροντα, την ίδια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα εναντίον της χώρας μας μεγαλώνει συνεχώς με την προκλητική διεκδίκηση ελληνικών νησιών και νησίδων


Πηγή: nikosxeiladakis.gr


ΠΗΓΗ

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...