Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Πότε οι πατάτες είναι επικίνδυνες για την υγεία μας

 
Η κατανάλωση πατάτας είναι μία αγαπημένη διατροφική συνήθεια των περισσοτέρων ανθρώπων.

Επίσης, οι πατάτες είναι εξαιρετικά ωφέλιμες όταν καταναλώνονται βραστές ή ψητές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C.

Ωστόσο, το λαχανικό αυτό μπορεί να μετατραπεί από ωφέλιμη τροφή σε δηλητήριο για τον οργανισμό υπό ορισμένες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, όταν οι πατάτες έχουν πρασινίσει και έχουν βάλει φύτρες λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό.

Αν και το πράσινο χρώμα στη φλούδα της πατάτας είναι ένδειξη ύπαρξης χλωροφύλλης (η οποία δεν είναι τοξική), ωστόσο η παρουσία της δείχνει και συγκεντρώσεις σολανίνης. Η νευροτοξίνη αυτή που παράγεται στο πράσινο τμήμα της πατάτας, είναι ένα μέρος της άμυνας του φυτού απέναντι στις ασθένειες, τα έντομα και τα παράσιτα.



ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...