Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τραμπ - Σοκ στους υπέρμαχους της Νέας Τάξης ζητούν παγκόσμια λύση

http://www.el.gr/media/k2/items/cache/8a03d22bbddd0149ed07d89d44bda5e2_L.jpg

Απίστευτες οι εξελίξεις στις ΗΠΑ. Συνδέουν το αποτέλεσμα με το Brexit και το ελληνικό δημοψήφισμα και ζητούν παγκόσμια λύση.

Την πόρτα του Λευκού Οίκου περνά ο εκλεκτός της δεξιόστροφης Παλαιάς Τάξης, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς συγκεντρώνει 276 εκλέκτορες έναντι 215 της Κλίντον, ξεπερνώντας τους 270 που χρειάζονται για την νίκη.

Οι ρεπουμπλικάνοι πανηγυρίζουν! Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Τραμπ να συγκεντρώσει περισσότερους από 300 εκλέκτορες.

Η Χίλαρι Κλίντον δεν δέχθηκε καν να μιλήσει στους οπαδούς της, ενώ τηλεφώνησε στον Τραμπ, αποδεχόμενη την ήττα της.

Η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου βυθίστηκε, καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, προκάλεσε πανικό στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές

Οι Ρεπουμπλικανοί διατήρησαν μάλιστα τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, επιτυγχάνοντας μια σημαντική νίκη που τους επιτρέπει να σχηματίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ωστόσο δεν είναι όλοι στο πλευρό του Τραμπ, καθώς η Νέα Τάξη ελέγχει κομμάτι τους.

Η Νέα Τάξη χάνει τις ΗΠΑ και αναμένεται να δούμε πως θα διαχειρισθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Άλλωστε ο Μπαράκ Ομπάμα παραμένει στο αξίωμα μέχρι τον Γενάρη. Μέχρι τότε θα δούμε λογικά πολλά.

Εκτός και αν ο Τραμπ συμμορφωθεί με τις «επιταγές» της Νέας Τάξης ή υπάρξει κάποιου είδους συνεννόησης Νέας και Παλαιάς Τάξης.

Ήδη τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν πως κέρδισε η ρητορική μίσους στις ΗΠΑ, προϊδεάζοντας τις αντιδράσεις που έπονται, ενώ ξεκίνησαν οι πρώτες γκρίνιες στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών για την επιλογή της Χίλαρι Κλίντον.

Φιλοπαγκοσμιοποιητές πολιτικοί στις ΗΠΑ ζητούν παγκόσμια λύση συνδέοντας το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών με το Brexit και το ελληνικό δημοψήφισμα.


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...