Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Ετοιμάζεται επέμβαση του στρατού στη Χίο;


Εκτραχύνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση στο νησί.

Οι τελευταίες εξεγέρσεις των μεταναστών στη Χίο έχουν οδηγήσει τις τοπικές αρχές στο να λάβουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των τοπικών στρατιωτικών μονάδων αλλά και των κατοίκων. Ένα από αυτά είναι και η κινητοποίηση του στρατού.

Από χθες Παρασκευή, έχει δοθεί εντολή να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα η στρατιωτική διοίκηση Χίου (96 ΑΔΤΕ), ιδιαίτερα από τη στιγμή που μετανάστες οργανωμένα εθεάθησαν να προσπαθούν να εισβάλλουν στις κοντινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται πως σε πολύ μικρή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ, όπου και ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια, υπάρχει το στρατόπεδο της Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής (ΕΑΡΜΕΘ) με χιλιάδες πυρομαχικά.

Ο συναγερμός σήμανε χθες όταν ομάδα μεταναστών προσπάθησε με φορητούς εκκενωτές ηλεκτρικού ρεύματος να περάσει ανενόχλητη από τα ηλεκτροφόρα σύρματα. Την τελευταία στιγμή τους σταμάτησαν τα ΜΑΤ, αλλά ωστόσο την επόμενη φορά (ίσως σε μία γενικευμένη επίθεση) δεν καταστούν τόσο τυχεροί.


Δείτε επίσης:

ΕΚΚΕΝΩΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ - Δραματικές στιγμές στη Χίο λόγω των συγκρούσεων με μετανάστες και πρόσφυγες - Σε αυξημένη επιφυλακή ο Στρατός

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...