Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Ηλιοβασίλεμα σε νεραϊδότοπο!


Σε νησί της Σκωτίας, στις Εβρίδες, βρίσκεται μιας εξαιρετικής ομορφιάς τοποθεσία, που λέγεται και νεραϊδότοπος!

Πρόκειται για το Φέρι Γκλεν (Fairy Glen), στο νησί του Σκάι (Isle of Skye), που έχει μια απόκοσμη ομορφιά, με καταπράσινους λόφους, σε σχήμα κώνου και ενδιάμεσα τους υπάρχουν λίμνες.

Βρίσκεται μεταξύ δύο μικρών χωριών του Σίντερ (Sheader) και Μπάλνακνοκ (Balnacnoc) στη χερσόνησο Τρότερνις (Trotternish), στο βόρειο άκρο του νησιού.


Η περιοχή, όμως, κρύβει μια μεγάλη παρανόηση. Επειδή το τοπίο είναι ασυνήθιστο, οι κάτοικοι του έδωσαν το παρατσούκλι η «κοιλάδα με τις νεράιδες» (Fairy Glen), χωρίς να υπάρχουν θρύλοι για νεράιδες και άλλα ξωτικά.

Οι τουρίστες, πάντως, που κατά χιλιάδες επισκέπτονται την περιοχή, δεν ακούνε τίποτα. Τοποθετούν πέτρες σε σχήμα σπείρας και κάνουν τελετουργίες αφήνοντας, στο τέλος, ένα κέρμα στο κέντρο ως προσφορά στις νεράιδες για καλή τύχη.

Οι ντόπιοι δεν συμφωνούν και χαλάνε, όσο μπορούν, αυτές τις σπείρες, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν το Fairy Glen στη φυσική του κατάσταση.

Την συγκεκριμένη εικόνα, με το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, τράβηξε ο φωτογράφος Ρόμπερτ Λούκερμαν (Robert Lukeman), ο οποίος σημειώνει!

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό το μέρος είναι πλημμυρισμένο από ανθρώπους. Γύρω στο ηλιοβασίλεμα, όλα τα τουριστικά λεωφορεία φεύγουν, και ξαφνικά μένει εντελώς άδειο και ήσυχο. Οι μόνοι ήχοι που ακούγονται είναι από το πρόβατα που βόσκουν».


(με πληροφορίες και εικόνα από Twisted Sifter και Isle Of Skye)


snoopit24.com 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...