Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Το τζιπ της CIA στην Αθήνα (vid)


Μετά το «Κτήνος» έφτασε στην Ελλάδα και το «σκληροπυρηνικό» όχημα που προστατεύει τον Ομπάμα από επιθέσεις
Η Αθήνα έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο για τη φιλοξενία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του πριν την αποχώρησή του από την προεδρία.

Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες, κομάντο, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί για την προστασία του Αμερικανού προέδρου, ενώ το περίφημο «Beast» η διαμορφωμένη λιμουζίνα με επιθετικά και αμυντικά συστήματα προστασίας χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις του.

Στην Αθήνα, όμως, δεν έφτασε μόνο το «Κτήνος», αλλά και ένα όχημα που θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ και μπορεί να προστατεύσει και να προσφέρει στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση επίθεσης.

Το όχημα των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, μοντέλο Ford F550 Horton, «ακολουθεί» τον πρόεδρο Ομπάμα στις επισκέψεις του στο εξωτερικό.

Στο εσωτερικό του «σκληροπυρηνικού» οχήματος ο Ομπάμα έχει διαθέσιμο πλήρη εξοπλισμό των πιο εξελιγμένων συστημάτων για την προστασία του.

Όπως ήταν αναμενόμενο το όχημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες ως μονάδα «Hazardous Materials Mitigation», ξεχώρισε από την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρόεδρο των ΗΠΑ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στον Αστέρα Βουλιαγμένης και από εκεί στο προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.https://youtu.be/mRdSzGSbT6Q


protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...