Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

''Πόλεμος'' με μολότοφ, ξυλοδαρμούς, ζημιές και τραυματίες στο hotspot της Χίου


Δεύτερη βραδιά με ένταση στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών στη Σούδα στο κάστρο της Χίου, όπου δύο σκηνές κάηκαν ενώ αργότερα σημειώθηκε και ξυλοδαρμός δύο αλληλέγγυων πολιτών, ενός άντρα και μιας γυναίκας, από ομάδες νεαρών κυρίως ατόμων που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο και που από νωρίς βρίσκονταν στην περιοχή.

Περίπου στις 8.00 το βράδυ της Πέμπτης, άγνωστοι έριξαν μέσα στον καταυλισμό της Σούδας, δύο βόμβες μολότοφ καθώς και κροτίδες. Αποτέλεσμα ήταν να πιάσουν φωτιά δύο σκηνές οι οποίες και καταστράφηκαν.

Λίγη ώρα μετά, και λόγω της είδησης για το συμβάν στη Σούδα, μια ομάδα 30 περίπου αλληλέγγυων πολιτών που έπαιρναν μέρος στην πορεία για το Πολυτεχνείο που πραγματοποιήθηκε στη Χίο συνέχισε από το Ηρώο Πεσόντων, προς το Κέντρο Φιλοξενίας στη Σούδα.
100 μέτρα πριν την είσοδο, επί της οδού Καλουτά, τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έλεγχαν την περιοχή.

Οι αλληλέγγυοι πολίτες αποχώρησαν περίπου στις 10.30 μ.μ. , ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους υπήρξαν φραστικοί διαπληκτισμοί με άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο.

Στις 11.00 περίπου το βράδυ είχαμε νέα ρίψη μολότοφ και κροτίδων στο χώρο του καταυλισμού, οπότε ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων περίπου 150 άτομα, κυρίως οικογένειες με παιδιά άφησαν σκηνές και σπιτάκια και βρήκαν προστασία στο κοντινό κτήριο της Ιχθυόσκαλας.

Περίπου τα μεσάνυχτα, δύο αλληλέγγυοι πολίτες, ένας άντρας και μια γυναίκα, που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων, αφού πέρασαν τον αστυνομικό κλοιό και αποχωρούσαν· δέχτηκαν την επίθεση 30 περίπου ατόμων. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, είδαν ξαφνικά μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων να τους επιτίθεται, να τους ρίχνει στο έδαφος και να δέχονται χτυπήματα κυρίως με κλωτσιές στο σώμα τους.

Αστυνομικοί έτρεξαν στο σημείο και σταμάτησαν τον ξυλοδαρμό, για να μεταφερθούν στη συνέχεια τα δύο άτομα με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του νοσοκομείου της Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών όπου και παρέμειναν μέχρι τις 2.00 περίπου το πρωί της Παρασκευής.

Στα Επείγοντα καταγράφηκε ακόμα ένας ξυλοδαρμός, όταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε μετά τα μεσάνυχτα και ένας πρόσφυγας που δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στο κέντρο της πόλης.


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...