Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Εβδομάδα Παρατήρησης του Αρη: Το National Geographic έστησε τηλεσκόπια σε όλη την Αθήνα!


Η εβδομάδα παρατήρησης του Αρη έφτασε και το National Geographic στήνει τηλεσκόπια σε κάθε γωνιά της Αθήνας, ώστε να δούμε πιο καθαρά από ποτέ τον κόκκινο πλανήτη.

Με αφορμή την νέα σειρά ντοκιμαντέρ «ΑΡΗΣ», η οποία εξιστορεί την συναρπαστική προσπάθεια της ανθρωπότητας να αποικίσει τον κόκκινο πλανήτη, η Αθηνα θα γίνει για μια εβδομάδα... ένα τεράστιο αστεροσκοπείο!

Η εκδήλωση ξεκίνησε σήμερα 21 Νοεμβρίου στο Ζάππειο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Πάρκο του Φλοίσβου. Στην διάρκεια αυτής της εβδομάδας, τα τηλεσκόπια θα μεταφερθούν από το Ζάππειο στο Περιστέρι, τη Κηφισσιά, το Χαλάνδρι, τη Γλυφάδα, τον Αλιμο και το Παλαιό Φάληρο, ώστε οι κάτοικοι των περιοχών να έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουν τα αστέρια από τον φακό τους.

Θα είναι ανοιχτή στο κοινό κάθε μέρα από τις 18:00 έως και τις 22:00, ενώ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.


https://youtu.be/WZGNkt3fOCE

Μάλιστα, παράλληλα με αυτό, έχει τεθεί πρόταση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τοποθέτηση ακόμα τεσσάρων φορητών τηλεσκοπίων στην Πνύκα. Αν γίνει δεκτή, τότε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης θα μετατραπεί για λίγες μέρες σε αστεροσκοπείο, προσφέροντας συναρπαστικές εμπειρίες. Για τους λάτρεις του διαστήματος, η παρατήρηση του Αρη και λοιπών ουράνιων σωμάτων στην... σκιά της Ακρόπολης, σίγουρα θα αποτελέσει μια αξέχαστη στιγμή.

Στα σημεία που θα τοποθετηθούν τα τηλεσκόπια, υπάρχει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που θα δώσει στο κοινό μια πρώτη γεύση από την μελέτη του διαστήματος, κατά την διάρκεια της παρατήρησης του Αρη.

Με την εκδήλωση να βρίσκεται σε εξέλιξη, ήδη οι πρώτοι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια, για να παρατηρήσουν τον Αρη πάνω στον νυχτερινό ουρανό.

Για τους λάτρεις της αστρονομίας, αυτή η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία. Για τους περισσότερους από εμάς, αυτά τα τηλεσκόπια θα είναι τα καλύτερα που θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Εβδομάδας Παρατηρήσεων:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΑΘΗΝΑ
ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΙ, ΑΛΙΜΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΚΗΦΙΣΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ, ΓΛΥΦΑΔΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε εδώ.


Πηγή φωτογραφιών: Sooc.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...