Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

To Ηράκλειο στο πόδι :Υποδέχεται το «F-16 ZEYΣ»,ανήμερα του Αγίου Μηνά!

14915205_1283079461731799_245845567468907110_n

Το Ηράκλειο της Κρήτης   ανήμερα της Γιορτής του Πολιούχου και Προστάτης της Πόλης υποδέχεται τον Θεό  των Αρχαίων Ελλήνων  που στέλνει τον Κεραυνό του απο τον Όλυμπο στην λεβεντογέννα Κρήτη!

1

Το Μαχητικό σύμφωνα με πληροφορίες θα πετάξει  & πάνω από το Κάστρο και την Εκκλησία του Αγίου ανήμερα  της Γιορτής για να τιμήσει τον Προστάτη της Πόλης που ήταν ο Καπετάνιος του Μεγάλου Κάστρου!
Για τη σχέση της Πόλης  του Ηρακλείου με τον Προστάτη Άγιο του έγραψε και ο Καζαντζάκης:
«… Ολάκερη η πολιτεία ήταν ένα φρούριο, η κάθε ψυχή ήταν κι αυτή ένα φρούριο αιώνια πολιορκούμενο κι είχε καπετάνιο ένα Αγιο, τον «Αγιο Μηνά, τον προστάτη του Μεγάλου Κάστρου. Ένας Αγιος που δεν έμενε μόνο στο εικόνισμα του, κατέβαινε κάθε νύχτα, έβγαινε περιπολία.
Σφαλνούσε τις πόρτες, όσες είχαν ξεχάσει οι Χριστιανοί ανοιχτές, σφύριζε στους νυχτοπαρωρίτες να γυρίσουν πια στα σπίτια τους, στέκουνταν απόξω από τις πόρτες κι αφουκράζονταν ευχαριστημένος όταν άκουγε τραγούδι…
….Κι όταν οι Τούρκοι ακόνιζαν τα μαχαίρια τους κι ετοιμάζουνταν να ριχτούν στους Χριστιανούς, πετιόταν ο Αϊ-Μηνάς πάλι από το κόνισμά του να διαφεντέψει τους Καστρινούς…

heraklion-saint-minas-aerial

.Δεν ήταν μονάχα άγιος ο Αϊ-Μηνάς, ήταν ο καπετάνιος τους, καπετάν Μηνά τον έλεγαν και του πήγαιναν κρυφά τ’ άρματά τους να τα βλογήσει…».
Στο πόδι το Ηράκλειο να υποδεχθεί το Μαχητικό μας που θα τιμήσει  τους Κατοίκους του Μεγάλου Κάστρου και ολάκερη την Κρήτη!


Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...