Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΑΛΗΘΙΝΟ «THE WALKING DEAD»! Σε πόσο καιρό ένας «ιός ζόμπι» θα εξαπλωνόταν στην Γη (Βίντεο)

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2016/11/mgid-ao-image-mtv.jpg

Το σενάριο ενός αληθινού… «The Walking Dead» εξέτασαν ερευνητές με την βοήθεια υπολογιστή.

Ένα νέο μοντέλο προσομοίωσης υπολόγισε πόσο καιρό θα χρειαστεί αν ένας πραγματικός ιός «ζόμπι» εξαπλωθεί πάνω στην ανθρωπότητα. Αναπτύχθηκε από την Argonne National Laboratory και το μοντέλο βασίζεται στο ίδιο είδος προσομοίωσης που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της εξάπλωσης ασθενειών όπως ο ιός του Έμπολα, σύμφωνα με το cnet.

Με το κέντρο της επιδημίας να ξεκινάει από την πόλη του Σικάγο, οι ερευνητές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί μέσα σε μόλις 60 ημέρες μετά την αρχική μόλυνση.

Το μοντέλο δείχνει ότι μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο δύο εκατομμύρια κάτοικοι του Σικάγο θα έχουν μετατραπεί σε «περιπατητές», ενώ ένα επιπλέον μισό εκατομμύριο θα έχουν καταλήξει νεκροί.

Τα ευρήματα απηχούν την πλοκή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «The Walking Dead», στην οποία ένας ιός καταφέρνει να αφανίσει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας σε λιγότερο από δύο μήνες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μοντέλο του υπολογιστή επιτρέπει επίσης να δούμε πώς η εφαρμογή των διαφορετικών στρατηγικών από τις τοπικές αρχές θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Η εκπαίδευση των πολιτών στο πώς να σκοτώνουν τα ζόμπι και η δημιουργία ενός συστήματος επικοινωνίας φαινόταν να προσφέρει την ευκαιρία να διατηρηθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων στη ζωή μετά από το αρχικό ξέσπασμα του ιού.


https://youtu.be/kJyI29usxJ4


Ηλίας Σιατούνης


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...