Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μουζάλας αποφάσισε να κρατήσει 25.000 Σύρους στην Ελλάδα και να τους βρει και δουλειά


Έως τις 15 Ιανουαρίου κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης στην Ελλάδα δεν θα ζει σε σκηνή στο κρύο, αλλά σε οικίσκο ή σπίτι, τονίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και προσθέτει πως από τον ερχόμενο Απρίλιο θα αρχίσει η αποσυμφόρηση των νησιών.

Ο κύριος Μουζάλας δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Αυγή», πως «από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν η αποσυμφόρηση των νησιών και η απομάκρυνση του κόσμου με βάση τα νομικά τους δικαιώματα», με βασική πάντως προϋπόθεση να βρίσκεται σε ισχύ η συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ.

Ο υπουργός παραδέχεται πως συντριπτικά οι περισσότεροι που φτάνουν πλέον στα νησιά είναι οικονομικοί μετανάστες, χωρίς προοπτική για άσυλο ή για συνέχεια του ταξιδιού τους στην Δύση.

Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι ζητούν άσυλο για να μην επιστραφούν άμεσα στην Τουρκία, «πυροδοτούν καθημερινές εντάσεις, μικροεγκληματικότητα και παραβατικότητα, δημιουργώντας ένα εκρητικό μείγμα», είπε.

Για να ηρεμήσει η κατάσταση και σταδιακά να εξομαλυνθεί, τόνισε, το υπουργείο προτείνει την δημιουργία μικρών κέντρων κράτησης, αλλά και περισσότερα κέντρα ασύλου, ώστε οι υποθέσεις να διεκπεραιώνονται συντομότερα.

Το μεγάλο μας στοίχημα καταλήγει ο υπουργός είναι η ενσωμάτωση των περίπου 20-25.000 προσφύγων που θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, εφόσον βέβαια προχωρήσει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η χώρα μας έχει αυτή την ευθύνη, δήλωσε, να ενσωματώσει αυτούς τους ανθρώπους «στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα με αυτά τα ποσοστά ανεργίας. Πρέπει να δουλέψουμε με αυτά τα δεδομένα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρουν κάποια μορφή εργασίας».

Δηλαδή: α) Ο Μουζάλας θα βρει εργασία για 25.000 πρόσφυγες ενώ δεν μπορεί να βρει ισάριθμες θέσεις εργασίας για Έλληνες; β) Τον ελληνικό λαό τον ρώτησε για το πόσοι θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα; Πώς το αποφάσισε; Μόνος του; Με παρέα;

Γιάννη Μουζάλα η αναίδειά σου προς τον ελληνικό λαό είναι ανυπόφορη!
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...