Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Οι τζιχαντιστές διέσχισαν 335 χλμ ερήμου από το Ιράκ στην Παλμύρα και δεν τους «είδε» κανείς


Οι 4.000-5.000 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που κατέλαβαν την Κυριακή την ιστορική πόλη Παλμύρα στην επαρχία Χομς στη Συρία προήλθαν από το Ιράκ.

Υψηλόβαθμος Ιρακινός αξιωματικός, σύμφωνα με το Al Maalomah News, επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος απέσυρε πολλούς τζιχαντιστές του από την επαρχία Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ και τους έστειλε στη Συρία για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα από τον συριακό στρατό.

Μεγάλοι αριθμοί τζιχαντιστών αποσύρθηκαν από τις πόλεις Ράγουα και Αλ Καέμ για να συμμετάσχουν στην επίθεση στην Παλμύρα, είπε ο Ιρακινός αξιωματικός.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση πώς 4.000 με 5.000 τζιχαντιστές διέσχισαν τα 260 χιλιόμετρα που χωρίζουν (σε ευθεία γραμμή) την Αλ Καέμ του Ιράκ από την Παλμύρα της Συρίας, ακάλυπτοι μέσα στην έρημο, και δεν τους «είδε» κανένας δορυφόρος. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν ακόμα 75 χιλιόμετρα που απέχει η Αλ Καέμ από τη Ράγουα.

Από την πρώτη στιγμή πάντως Συρία και Ρωσία έχουν κατηγορήσει και αφήσει υπονοούμενα ότι ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έδωσε «πράσινο» φως στο Ισλαμικό Κράτος να μεταφέρει δυνάμεις του από την επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ στη Συρία για να πραγματοποιήσουν την επίθεση στην Παλμύρα.

Ίσως κάποιες απαντήσεις να πάρουμε μόλις ορκιστεί νέος Πρόεδρος στις ΗΠΑ.

Δείτε και στον χάρτη από που ξεκίνησαν και που πήγαν και πέρασαν απαρατήρητοι:

ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...