Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Προσοχή - Αλλάζει ο νόμος για την ανακύκλωση, πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ!


Αλλαγές στο νόμο περί ανακύκλωσης προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε και θα είναι σε διαβούλευση για 30 ημέρες όπως αναφέρει το enallaktikos.gr.

Παράλληλα, ο υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης προανήγγειλε και νομοθετική ρύθμιση για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Με τον νέο σχεδιασμό προβλέπεται να γίνεται χωριστά η συλλογή χαρτιού, μετάλλου, γυαλιού και πλαστικών ενώ οι φορείς των συλλογικών συστημάτων διαχείρισης (ΣΣΕΔ) δεν θα μπορούν να εκτελούν εργασίες εναλλακτικής διαχείρισης όπως είναι η συλλογή, η μεταφορά, η αποθήκευση και η εκμετάλλευση των απορριμμάτων, χωρίς προηγουμένως να έχουν πάρει σχετική άδεια από Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ).

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, οι Δήμοι θα εχουν την δυνατότητα να μπαίνουν στο παιγνίδι της εναλλακτικής διαχείρισης εφαρμόζοντας προγράμματα ανακύκλωσης και να επιβάλουν πρόστιμα ύψους από 20 έως 500 ευρώ ακόμη και σε ιδιώτες στην περίπτωση που δεν υλοποιούν το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί.

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...