Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Ὥρα νὰ τελειώνουν οἱ …«προσφυγικοί» μῦθοι γιὰ τοὺς Γερμανούς…


Πρώτη φορά ακούω στο γερμανικό ραδιόφωνο να αναφέρεται με έμφαση ότι οι έξι νεαροί, ηλικίας από 15 έως 21 χρονών, που συνελήφθησαν στο Βερολίνο, επειδή επεχείρησαν να κάψουν για πλάκα μεθυσμένο και ανήμπορο άστεγο ήταν «πρόσφυγες» από την Συρία και την Λιβύη.
Μέχρι τώρα παρόμοιες ειδήσεις περιείχαν μόνο πληροφορίες για το περιστατικό καθεαυτό και η αναφορά στους δράστες ήταν ουδέτερη, ώστε να μην χρωματίζεται η εγκληματικότητα με στοιχεία όπως η καταγωγή, η θρησκεία, η κοινωνική προέλευση κ.λ.π.

Και να μην ξέραμε ότι τον Σεπτέμβριο η Γερμανία έχει εκλογές θα μπορούσαμε πια να το συμπεράνουμε με ασφάλεια.

Το γερμανικό κατεστημένο δεν μπορεί να συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα, προσποιούμενο ότι η άφιξη στην χώρα χωρίς έλεγχο και προϋποθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως μόνων νεαρών ανδρών, που τριγυρίζουν πέρα δώθε άεργοι και χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, δεν έχει σχέση με τα αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας και ότι όσα συμβαίνουν πρέπει να θεωρούνται μεμονωμένα περιστατικά στο πλαίσιο μιας κανονικότητας.
Ο κίνδυνος να εκτονώσει ο κόσμος τον θυμό του στρεφόμενος στα άκρα, που είναι τα μόνα που μιλούν για το ζήτημα, είναι πια εμφανής και τα πράγματα πρέπει να αρχίσουν να λέγονται με το όνομα τους, πριν η ατζέντα περάσει πλήρως στα χέρια των «ψεκασμένων».Θέμης Καζαντζίδης

εἰκὼν


filonoi.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...