Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί ο Τσίπρας μας γλεντάει με το διάγγελμα ….Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Μέση Ανατολή.


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Πολιτικός Συντάκτης

Κάλπη στο μαντρί όπως ο μύθος του Αισώπου λύκος στα πρόβατα ή πώς ο Αλέξη Τσίπρας γλεντάει αντιπολίτευση και όχλο. Και στο βάθος μεταναστευτική κρίση.

Ο μύθος του Αισώπου με τον ψευτράκο βοσκό που φώναζε λύκος στα πρόβατα πιστεύω ότι είναι γνωστός σε όλους. Όπως και το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες που παίζαμε στο νηπιαγωγείο. Ήταν οι πρώτες σκέψεις που μου ήρθαν στο μυαλό αμέσως μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω μια παρένθεση και να εξηγήσω την σημασία της λέξης διάγγελμα. Διάγγελμα σημαίνει επίσημο μήνυμα, συνήθως του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού, για θέμα μεγάλης σπουδαιότητας.

Στα αρχαία ελληνική διαγγέλλω < διά + ἀγγέλλω < ἄγγελος. Αλήθεια ποιο ήταν το τόσο σημαντικό που μας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Μήπως το δώρο που παρείχε στους συνταξιούχους; Όχι βέβαια! Ούτε η προοπτική εκλογών που κάποιοι βιάστηκαν να τονίσουν. 


Το τόσο σημαντικό ήταν η σύνδεση της αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση. Η ανακοίνωση αυτή συνδέεται με το βρώμικο παιχνίδι που γίνεται στην πλάτη της χώρας μας καθώς ενεργοποιείται η Συνθήκη του Δουβλίνου και όλοι οι μετανάστες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα (Ναι, και οι Αφγανοί από την Γερμανία που θα στέλνονταν στο Αφγανιστάν). Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας με μακιαβελική ηρεμία γλεντάει τους βουλευτές του, την αντιπολίτευση, τον λαό και τους Γερμανούς (για το τελευταίο χαίρομαι ιδιαίτερα- καθώς σκέφτομαι τον Σόιμπλε να παθαίνει εγκεφαλικά από χθες). Δεν ανακοίνωσε εκλογές, ούτε κι ο ίδιος ακόμη έχει αποφασίσει τι θα πράξει, γι΄αυτό μην βιάζεστε να δηλώνετε ότι πάμε σε εκλογές. Αντιθέτως κινείται όπως ο ψεύτης βοσκός και απειλεί με το παιχνίδι των καρεκλών της εξουσίας. Εσείς πιστεύετε ότι οι βουλευτές του θέλουν εκλογές; Όχι, βέβαια. Οι μισοί απ΄αυτούς δεν θα ξαναβγούν. Ούτε και η αντιπολίτευση θέλει εκλογές. Με ποιον θα κυβερνήσουν; Δεν υπάρχει πλέον η λύση του Μπάρμπα Φώτη. Από την άλλη ούτε οι ξένοι θέλουν εκλογές γιατί τους χαλάνε το ευρωπαϊκό αυγολέμονο. Αυτά όλα ο Αλέξης τα ξέρει! Γι΄αυτό βγήκε χθες. Μην βιάζεστε λοιπόν να προκρίνετε εκλογές. Κινήσεις κάνει και επιβεβαιώνει αυτό που αρκετοί υποψιαζόμασταν καιρό: Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Μέση Ανατολή.
geopolitics.com.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...