Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ιράν:Ανακαλύφθηκαν οι (ίσως) αρχαιότερες τοιχογραφίες του κόσμου σύμφωνα με Ιρανό αρχαιολόγο


Τα σύμβολα, ανακαλύφθηκαν από τον Dr Mohammed Naserifard σε ένα σύμπλεγμα βράχων έξω από την πόλη Khomeyn στο δυτικό Ιράν

Ένας Ιρανός αρχαιολόγος ανακάλυψε, σύμφωνα με τον ίδιο, τις αρχαιότερες τοιχογραφίες στον πλανήτη.

Τα σύμβολα, ανακαλύφθηκαν από τον Dr Mohammed Naserifard σε ένα σύμπλεγμα βράχων έξω από την πόλη Khomeyn στο δυτικό Ιράν, με τον ίδιο να θεωρεί πως χρονολογούνται αρκετές χιλιάδες χρόνια. Παρ' όλα αυτά οι κυρώσεις των Αμερικανών στους Ιρανούς επιστήμονες δυσκολεύουν το έργο τους, καθώς γίνεται πιο δύσκολη η χρήση των σωστών εργαλείων που θα οδηγήσουν στην χρονολόγηση των συμβόλων.


Από το 2002 ο Dr Naserifard φαίνεται πως έχει προχωρήσει στην ανακάλυψη 50.000 αρχαίων τοιχογραφιών και συμβόλων. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα του είναι η τοιχογραφία ενός ελαφιού, το οποίο χρονολογείται πριν από 4.000 χρόνια.

Ο Ιρανός αρχαιολόγος δήλωσε πως οι ανακαλύψεις του αποτελούν αποδείξεις πως οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν μια στοιχειώδη αίσθηση τέχνης πριν ακόμα φύγουν από τη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος τόνισε πως: «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, το να βρεις αυτά είναι σαν να βρίσκεις έναν θησαυρό. Αλλά οι κυρώσεις μας έχουν στερήσει την απαραίτητη τεχνολογία. Ελπίζουμε πως σύντομα θα φέρουμε την τεχνολογία που χρειάζεται στο Ιράν και θα αποκτήσουμε περισσότερο ακριβείς και επιστημονικές πληροφορίες για τα σχέδια». 

 protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...