Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Αποκαλύψεις για το βρώμικο κύκλωμα απαγωγής παιδιών κι εμπορίας οργάνων στη Συρία

Στρατής Μαζίδης

Επανερχόμαστε εκ νέου στη Freepen.gr με το φρικτό έγκλημα πολέμου που συντελείται στη Συρία και το Ιράκ από τους τζιχαντιστές και όχι μόνο, όσον αφορά την εμπορία οργάνων.

Στις 17/11 δημοσιεύαμε την είδηση από το ιρανικό πρακτορείο Φαρς για τα 25.000 χειρουργεία αφαίρεσης οργάνων και τις απαγωγές παιδιών στην κατεχόμενη επαρχία του Ιντλέμπ στη Συρία.

Η αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα al-Hadath δημοσιεύει πως ορισμένες ειδικές ομάδες που έχουν στις τάξεις τους εκπαιδευμένους γιατρούς, έχουν απαγάγει παιδιά, ακρωτηρίασαν τα όργανα του σώματός τους και στη συνέχεια πέταξαν τα πτώματα τους σε απομακρυσμένες περιοχές ή τα έθαψαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας Ισραηλινός αξιωματικός στην Τουρκία είναι σε αναμονή για τα όργανα των παιδιών που πρόκειται να μεταφερθούν στη μαύρη αγορά για μεταμόσχευση.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι ιατρικές ομάδες των ομάδων αυτών διαθέτουν αναισθησιολόγους, χειρουργούς και μια σειρά από ενόπλους οι οποίοι απαγάγουν τα παιδιά και τα μεταφέρουν σε "ασφαλείς" περιοχές για τη χειρουργική επέμβαση μέσα σε ολοκαίνουργια και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα.

Οι ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν βρει στην εμπορία οργάνων μια αρκετά προσοδοφόρα πηγή καθώς το κάθε όργανο κοστίζει αρκετές χιλιάδες δολάρια στη μαύρη αγορά και είχαμε δημοσιεύσει στις 17/11 το ακριβές κοστολόγιο.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...