Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Η Αθήνα στο έλεος της ανομίας – Ποιος φταίει;


Το τελευταίο διάστημα, η πόλη της Αθήνας έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε άνδρο ανομίας. Στα Εξάρχεια, αλλά και άλλες περιοχές της πρωτεύουσας τα βίαια περιστατικά, τα καψίματα και τα σπασίματα τείνουν να εξελιχθούν σε μία μαύρη καθημερινότητα.

Ανά πάσα στιγμή, οι ανυποψίαστοι πολίτες μπορούν να γίνουν μάρτυρες της μανίας των γνωστών – αγνώστων, ή ακόμα – ακόμα να τους «πάρει» μία ξώφαλτση, σε περίπτωση που είτε κοιτάξουν λίγο περίεργα, ή κάνουν το λάθος να διαμαρτυρηθούν. Πρόκειται για μία κατάσταση η οποία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μερικά μόνο παραδείγματα από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι προχτές:
 • 30 Οκτωβρίου: Τρεις επιθέσεις με μολότοφ σε Τοσίτσα, Χαριλάου Τρικούπη και γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
 • 4 Νοεμβρίου: Εμπρησμός τεσσάρων αυτοκινήτων στη οδό Τοσίτσα.
 • 17 Νοέμβρη: Επεισόδια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόροι «ταμπουρώθηκαν» μετά από πολλά χρόνια στο κτίριο του ΕΜΠ στα Εξάρχεια και έκαιγαν τη γύρω περιοχή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 • 6 Δεκεμβρίου: Ξανά επεισόδια μετά τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το έργο γνωστό: Αναρχικοί έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, εκτόξευσαν μολότοφ αλλά και πυροτεχνήματα, πέταξαν αντικείμενα από ταράτσες.
 • 12 Δεκεμβρίου: Μέρα μεσημέρι μέσα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Θεάτρου, δραπέτης φυλακών αφού τον κυνηγούν αστυνομικοί, στρέφει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονεί. Λίγο νωρίτερα, το πρωί, δύο άγνωστοι μπουκάρουν σε ανταλλακτήριο χρημάτων στον οδό Σωκράτους, φεύγουν με μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα και πυροβολούν για εκφοβισμό στον αέρα.
 • 16 Δεκέμβριου: Εμπρησμός περιπτέρου μπροστά από το παλιό Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων και Τοσίτσα, μολότοφ κατά αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ στην οδό Καλλιδρομίου, μολότοφ κατά του πρώην υπουργείου Εμπορείου στην πλατεία Κάνιγγος. Άγνωστοι μπούκαραν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο ΚΑΤ κρατώντας βαριοπούλες στα χέρια και  4 μηχανήματα εισιτηρίων και 8 ακυρωτικά.
 • 17 Δεκεμβρίου:  Ξανά επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών –πού αλλού;- στο Πολυτεχνείο, στην οδό Τοσίτσα.
 • 19 Δεκεμβρίου: Κουκουλοφόροι κατέβασαν τον κόσμο από τρία τρόλεϊ στην οδό Πατησίων και μετά τα πυρπόλησαν. Οπαδοί της ΑΕΚ προκάλεσαν φθορές σε εκδοτήρια του ΗΣΑΠ στο σταθμό Ειρήνη.  
Όλα αυτά είναι λίγα μόνο από τα καμώματα αντιεξουσιαστών και πάσης φύσεως ταραχοποιών στοιχείων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την απουσία της αστυνομίας και του κράτους για να εκτονώσουν την οργή τους στην περιουσία του ελληνικού λαού. Τυφλά ξεσπάσματα βίας, από τα οποία κινδυνεύουν αθώοι πολίτες που κάνουν το λάθος να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές, όχι άγρια χαράματα, αλλά μία… λογική ώρα!

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και κρίσιμα:
 • Τι κάνει η αστυνομία για όλα αυτά;
 • Πώς θα αντιμετωπιστεί το καθεστώς ανομίας στο κέντρο της Αθήνας;
 • Ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια αθώων πολιτών που ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν τα θύματα αυτού του «ακήρυχτου πολέμου»;
 • Υπάρχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης (κατ ευφημισμόν Προστασίας του Πολίτη, γιατί κανένας δεν προστατεύεται) ή μήπως είναι μία καρέκλα… αδειανή;…
 • Η κυβέρνηση περιμένει να θρηνήσουμε θύματα ή να καεί το σύμπαν για να πάρει μέτρα; Για να δράσει τέλοσπαντων…
Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός δεν γίνεται να μην είναι ενήμερος για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση… 
 
 
 
newpost.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...