Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Η Παλμύρα κινδυνεύει ξανά από το Ισλαμικό Κράτος – Οι τζιχαντιστές έξω από την πόλη


Αντιμέτωπη με σοβαρή απειλή από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) βρίσκεται για μια ακόμη φορά η πόλη Παλμύρα της Συρίας.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ισχυρές δυνάμεις τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αποπειράθηκαν την Πέμπτη να εισέλθουν στην ιστορική πόλη που βρίσκεται στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας της Χομς.

Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να καταλάβει σημαντικές θέσεις γύρω από την πόλη την Πέμπτη, όπως λόφους και σημεία ελέγχου που κρατούσε ο συριακός στρατός και η εθνοφυλακή.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή μέσα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4, που βρίσκεται έξω από την Παλμύρα, το Ισλαμικό Κράτος έθεσε υπό τον έλεγχο του τον λόφο Χαγιάν, που βλέπει προς την Παλμύρα και τις πετρελαιοπηγές Αλ Μαχρ, αφού νίκησε σε μάχη τις δυνάμεις τις εθνοφρουράς που φύλαγαν τα συγκεκριμένα σημεία.

Η Παλμύρα είχε καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015 και απελευθερώθηκε από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του στις 27 Μαρτίου 2016.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής της οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν ορισμένα από τα παγκοσμίου φήμης αρχαία μνημεία της, λεηλάτησαν αρχαιότητες και χρησιμοποίησαν το αρχαίο Ωδείο της για να διαπράττουν ομαδικές εκτελέσεις. Η καταστροφή των αρχαιοτήτων της Παλμύρας είχε προκαλέσει σοκ στον πολιτισμένο κόσμο.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...