Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Οι ανθρώπινες κοινωνίες στη Νέα Εποχή


Στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης και της οικονομικής κρίσης οι άνθρωποι έχουν καταστεί θύματα ενός καταστροφικού σχεδίου που στόχο έχει να αφανίσει κάθε στοιχείο που περιγράφει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο άνθρωπος,υπό κανονικές συνθήκες, είναι ένα ον φτιαγμένο να δημιουργεί, να σκέφτεται, να στοχάζεται λύσεις στα προβλήματά του και να σχεδιάζει με σύνεση το μέλλον του. Βέβαια, αν ανατρέξουμε στην πρόσφατη παγκόσμια ιστορία δύσκολα θα βρούμε τέτοιο παράδειγμα ανθρώπου καθώς τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν τα έχουν οι πολιτικοί ηγέτες ή οι σπουδαίες και προβεβλημένες προσωπικότητες αλλά απλοί άνθρωποι που κοπιάζουν για να βγάλουν τα προς το ζην.
Σήμερα, η ανθρώπινη φύση δέχεται χτυπήματα από κάθε μεριά. Ο άνθρωπος έχει καταστεί ένα ον που επιδιώκει την προσωπική του επιβίωση και ικανοποίηση, αγνοώντας τους συνανθρώπους του ακόμα και αν πρόκειται για την ίδια του την οικογένεια. Αυτό το μοντέλο ανθρώπου προωθείται στις μέρες μας από τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας με σκοπό να αφαιρέσουν από τον άνθρωπο την καλοσύνη και το φιλότιμο και να τον καταστήσουν κυνηγό των ευκαιριών για την προσωπική του ικανοποίηση.

Ωστόσο,δε πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα θα υπάρχουν και οι καλοί άνθρωποι,αυτοί που θα προσφέρουν απλόχερα φαγητό στον πεινασμένο και ρούχα στον άστεγο. Αυτοί οι άνθρωποι θα ζουν πάντα στην αφάνεια, αλλά όχι στο σκοτάδι γιατί η καρδιά τους είναι ασφαλισμένη από τα χτυπήματα της Νέας Εποχής και ξέρουν ότι πράττουν καλά.
Οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του τόπου καταγωγής τους, πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της Νέας Εποχής που σκοπό έχει να καταστήσει τον πλανήτη μία μάζα. Η παγκοσμιοποίηση, πέραν από τα θετικά στοιχεία που έχει όπως η σύνδεση με άλλους ανθρώπους, είναι ένα σχέδιο κατακερματισμού των ανθρώπινων πολιτισμών και της εθνικής κουλτούρας κάθε Κράτους, κάτι που έχει αντίκτυπο και στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων. Η απώλεια των εθνικών στοιχείων καθιστά όλους τους ανθρώπους μία μάζα χωρίς χαρακτηριστικά και ιδέες αλλά πολίτες ενός παγωμένου κόσμου.

Πρέπει,λοιπόν,όλοι μας να προσπαθούμε να αντιστεκόμαστε στις ενέργειες κατά της ίδιας μας της ανθρώπινης φύσης και να μην θυσιάζουμε τα πιστεύω και τις ιδέες μας στο βωμό του χρήματος και της ευκολίας.


Γιώργος Κωστόπουλος


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...