Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Καστελόριζο «ΓΙΟΚ»…Δεν ξεμύτισαν τα Πλοία της Τουρκίας στο Αιγαίο!


Το να βγάζουν συνεχώς «ΝΟΤΑΜ» και να στοχοποιούν τα νησιά μας στο Αιγαίο είναι μανούλες οι Τούρκοι πολιτικοί  εκ του ασφαλούς βέβαια …Το θέμα  όμως είναι αν  οι Τούρκοι Ναυτικοί μπορούν να εφαρμόσουν τις εντολές του ΥΠΕΞ της Τουρκίας!

Συνεχίζει να ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο η Άγκυρα με την αυθαίρετη δέσμευση περιοχών εντός του FIR Αθηνών, με επίσημη αμφισβήτηση του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και με σχεδιασμό ασκήσεων που στοχοποιούν το Καστελόριζο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Άγκυρα με δυο NAVTEX (εκδόθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 21/12/2016 ) δέσμευσε περιοχές γύρω από το Καστελοριζο εγκλωβίζοντας διαρκώς το ελληνικό νησί σε περιοχές τουρκικών ασκήσεων.
 
 
Όπως αποτυπώνεται και στον χάρτη των τουρκικών ασκήσεων οι δυο NAVTEX 845/16 και 844/16 δεσμεύουν αντίστοιχα περιοχές στο Καστελόριζο για το διάστημα 26-29 Δεκεμβρίου και 21-22 Δεκεμβρίου…

askaz

Έλα όμως που Τούρκοι δεν ξεμύτισαν από την Ναυτική Βάση του Ακσαζ ,ή για να είμαστε ακριβείς δεν προέβησαν σε καμιά ενέργεια να βγάλουν  τα Πολεμικά Σκάφη στο Αιγαίο την ώρα που  το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδος είχε αυξήσει την Παρουσία του  στην επιφάνεια της Θάλασσας αλλά και στο βυθό !!
Αν κρίνουμε και απο τις Καιρικές Συνθήκες που επικρατούν στην Περιοχή ούτε αύριο προβλέπεται να βγεί Τούρκικο Πλεούμενο με τα Μποφώρια που επικρατούν στην Περιοχή !
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το «ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ»…Ή όπως είπε ένας Τούρκος Στρατηγός , μας πιάνει ζαλάδα στο Αιγαίο!Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...