Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Εβδομάδα των Χριστουγέννων με μια φωτογραφία γροθιά στο στομάχι κάθε Έλληνα και Ελληνίδας.

Θα ξεκινήσω με μια παράδοση που αυτές τις ημέρες είναι να στολίζουμε καράβι.
Σήμερα βέβαια αυτό το έθιμο τείνει να εξαφανιστεί


Η Ελλάδα είναι μια χώρα που φημίζεται για τη θάλασσα και τους ναυτικούς της.
Από παλιά το στόλισμα του καραβιού - όριζε το καλωσόρισμα στους ναυτικούς που επέστρεφαν μετά από πολύ καιρό στο σπίτι τους,στην φαμίλια τους.

Η έννοια του καραβιού από πολλούς συνδυάζεται άμεσα με την νέα πορεία που πήρε η ζωή των ανθρώπων,μετά τη γέννηση του Χριστού.

Άν κάπου υπάρχει αυτό το έθιμο του καραβιού είναι στα νησιά μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα που περιβάλλεται από θάλασσα όπου υπάρχει έντονο το ναυτικό αίσθημα.

ΕΥΧΟΜΑΙ σε ΟΛΟΥΣ - Φίλες,φίλους γνωστούς και αγνώστους,Η ελπίδα - η αγάπη - η χαρά...που θα γεννηθεί στη ζεστασιά αυτών των ημερών,να φωλιάσει στις καρδιές,να τις γλυκάνει,σε όλη τη πορεία της ζωής τους.

Να προσπαθήσουμε αυτές τις γιορτές να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία,οδεύοντας πρός μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας,χωρίς να ξαναδούμε φωτογραφίες σαν και αυτή που ανάρτησα και είναι τραβηγμένη χθές,στο πεζοδρόμιο της οδού Μητροπόλεως,στο κέντρο της Σαλονίκης,από το φίλο μου τον Νώντα Στυλανίδη.
Ένας άστεγος προσπαθεί να κοιμηθεί, δίπλα σε έναν κάδο ανακύκλωσης, για να "κόβει" τον αέρα στην πλάτη του και να μην κρυώνει τόσο, πάνω σε ένα διπλωμένο χαρτόκουτο.

Η μαγεία αυτών των ημερών να μας αγγίξει όλους, και να μας δώσει αυτό το κάτι,που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα αυτής της δύσκολης εποχής που ζούμε.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - ΜΕ ΗΡΕΜΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙ ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΗ ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ - ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΜΗ....Vasilis IoniosΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...