Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Ζουράρις: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει! Τη γλώσσα να μην μας πάρουν


Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Freepen.gr - Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν. Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση. Η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν»

 Εκτός του πρωτοφανούς χαρακτήρα της δήλωσης του κ. Ζουράρι, ακόμη κι αν προσπαθήσουμε να μπούμε στη λογική του με την οποία εξισώνεται η εθνική κυριαρχία και η γλώσσα, θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε πως η ελληνική γλώσσα πράγματι κινδυνεύει αλλά από εμάς τους ίδιους. Εμείς καταργήσαμε την καθαρεύουσα και τα αρχαία ενώ υιοθετήσαμε εσχάτως τα greeklish.

Αιφνιδιασμένος και ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου δήλωσε διευκρινιστικά ότι «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».
Ο κ. Ζουράρις σε δηλώσεις του στο real fm έκανε λόγο για το σχήμα καθ'υπερβολή του Αριστοτέλη, πως ο ίδιος είναι λόγιος και οι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν. 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...