Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Έρευνα Σοκ: Γιατί κινδυνεύουμε τρώγοντας ψάρια;


Δυσάρεστα νέα για τα ψάρια που θεωρείται μια υγιεινή τροφή. Οπως ξέρουμε όλοι τα ψάρια που τρώμε  είναι γεμάτα βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδος, υδράργυρος, κάδμιο αλλά και άλλες βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στη θάλασσα. 

'Ομως οι θαλασσές μας αντιμετωπίζουν  έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο από το αόρατο πλαστικό αφού τουλάχιστον 269.000 τόνοι πλαστικού μολύνουν τους ωκεανούς. 
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει journals.plos.org , επιστήμονες από 6 χώρες μελέτησαν στοιχεία δεκάδων ερευνών από το 2007 ως το 2013 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στους ωκεανούς και τις θάλασσες επιπλέουν περισσότερα από 5,25 τρισεκατομμύρια σωματίδια πλαστικού. Η Μεσογείος δεν εξαιρείται αφού  σύμφωνα με τους ερευνητές  στην Μεσόγειο βρίσκονται  τουλάχιστον 23.150 τόνοι πλαστικών σωματιδίων.  

Και ενώ τα μεγαλύτερα από αυτά τα πλαστικά σώματα θέτουν σε κίνδυνο και σκοτώνουν πουλιά, ψάρια και θαλάσσια θηλαστικά, ακόμη πιο επικίνδυνα είναι τα μικροσωματίδια. Αυτά αποτελούν το 92% του συνόλου, δεν έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από έναν κόκκο άμμου, και καταπίνονται από τα ψάρια. 


Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...