Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν προσπαθεί να κρύψει ότι ο φονιάς του Ρώσου Πρέσβη ήταν δικός του άνθρωπος


Την πεποίθησή του ότι ο 22χρονος αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη Αντρέι Καρλόφ, ήταν μέλος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του τόνισε με κάθε βεβαιότητα πως ο εκτελεστής του Καρλόφ ήταν μέλος της οργάνωσης FETÖ του υπ’αριθμόν ένα εχθρού του.

«Mέλος της FETÖ»

«Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη είναι προφανώς μέλος της FETÖ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κρύβουμε», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Μία ημέρα μετά την εκτέλεση του Καρλόφ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, πως η Ρωσία και η Τουρκία γνωρίζουν την εμπλοκή του κινήματος του αυτοεξόριστου ιμάμη στη δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη.

Άνθρωπος του Ερντογάν ο δολοφόνος

Να σημειωθεί ότι την ευθύνη για τη δολοφονία ανέλαβε το κυρίως συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ – πρώην Αλ Νούσρα.

Ο 22χρονος αστυνομικός-εκτελεστής ήταν μέλος του κόμματος Ερντογάν και είχε διατελέσει και σωματοφύλακάς του. Όλα τα άλλα είναι τρέλες του «σουλτάνου» της Άγκυρας.


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...