Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Ένας απόκοσμος θόρυβος που καταγράφηκε κοντά στην Τάφρο Μαριάνα, έχει αναστατώσει τους επιστήμονες


Ένας απόκοσμος θόρυβος που καταγράφηκε κοντά στην Τάφρο Μαριάνα, έχει αναστατώσει τους επιστήμονες.

Στο παρακάτω βίντεο θα ακούσετε τον ήχο που έρχεται από το βαθύτερο τμήμα του ωκεανού του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει στα 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό στα ανατολικά των Μαριάνων νήσων.

Οι ερευνητές στο κέντρο Hatfield Marine Science συγκλονίστηκαν όταν άκουσαν τον ήχο. Διαρκεί περίπου τρία δευτερόλεπτα, αρχικά πολύ χαμηλά χαμηλά και στη συνέχεια σε υπερ-υψηλές συχνότητες.

Οι εμπειρογνώμονες έστειλαν ένα μηχάνημα που ονομάζεται "υδρόφωνο" μέχρι το βαθύτερο τμήμα της τάφρου, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Το υδρόφωνο μπορεί να ταξιδέψει μέσα στη θάλασσα για μήνες σε έναν χρόνο και να βουτήξει έως 1.000 μέτρα.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι μια κλήση ζευγαρώματος, από μια φάλαινα baleen.

Ωστόσο, ο περίεργος ήχος με μοτίβο δεν ταίριαζε καλά με ότι γνωρίζουμε ήδη σχετικά με τις φάλαινες.

Η Sharon Nieukirk, εμπειρογνώμονας στο Oregon State είπε: «Το τμήμα του ήχου στις χαμηλές συχνότητες είναι χαρακτηριστικό των φαλαινών baleen και αυτό είναι το είδος του ήχου που το καθιστά πραγματικά μοναδικό. «Δεν βρίσκουμε συχνά κλήσεις από φάλαινες baleen».


http://player.ooyala.com/iframe.html#ec=hoZXNiODE6FPTm3ITaUyBwQaauyOu4zL&pbid=91ac0f6dcbdf466c84659dbc54039487&docUrl=http%3A%2F%2Fwww.newmoney.gr%2Fdiethni%2F312296-o-mistiriodis-ixos-sto-bathitero-simeio-tis-gis
ΠΗΓΗ 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...