Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Η Ρωσία θέλει τη Σερβία, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο στρατιωτικά ουδέτερα κράτη


«Μέχρι σήμερα, το Μαυροβούνιο βρίσκεται κοντά στην ένταξη στη Συμμαχία και έλαβε ανοικτή πρόσκληση, τα Σκόπια έχουν αποκλεισθεί λόγω της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα, η Σερβία δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες».

Ο Σεργκέι Ζελέζνιακ, άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Μόσχα θέλει τη Σερβία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να μην ενταχθούν σε οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία.

Ο Σεργκέι Ζελέζνιακ (Сергей Железняк) ως εκπρόσωπος του κόμματος του Πούτιν της ‘Ενωμένης Ρωσίας’ είπε ότι αυτό είναι μέρος του ρωσικού σχεδίου Β4 (план B4 ) και ότι το ΝΑΤΟ επιδιώκει με εξαναγκασμό κάποιες χώρες, κυρίως το Μαυροβούνιο, να γίνουν μέλη του.

«Υπάρχει μια συνέχεια της πολιτικής του Κρεμλίνου. Είμαστε αντίθετοι στην επέκταση του ΝΑΤΟ, όχι μόνο για το Μαυροβούνιο, αλλά συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο Ζελένζιακ, σύμφωνα με την σκοπιανή ‘Vecer’.echedoros-a.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...