Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

H Ε.Ε. παρατείνει για 6 μήνες τις τιμωρίες κατά Ρωσίας. ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ


Το Ευρωπαικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να παρατείνει για άλλους 6 μήνες τις οικονομικές τιμωρίες κατά της Ρωσίας για το ρόλο της στην «αποσχιστική» κρίση στην Ουκρανία.

Οι οικονομικές τιμωρίες αφορούν τους τομείς της οικονομίας, ενέργειας, άμυνας και προιόντα σε χρήση πολιτική και στρατιωτική.
Περιορίζουν την πρόσβαση στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες σε 5 μεγάλα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank y Rosseljozbank) .
Από τις τιμωρίες θίγονται επίσης θεσμοί των οποίων το κεφάλαιο ανήκει κατά πλειψηφίαν στο ρωσικό κράτος και οι θυγατρικές τους ακόμη κι αν αυτές είναι εκτός ΕΕ. Οι τιμωρίες επιβάλονται και σε άλλες ρωσικές εταιρείες 3 στον τομέα της ενέργειας και 3 στον άμυνας τομείς που αποτελούν 2 μεγάλους πυλώνες ης οικονομίας. Προστίθεται η απαγόρευση εξαγωγής και εισαγωγής όπλων κι ένα ευρωπαικό véto προιόντων διπλής χρήσης πολιτικής και στρατιωτικής. Περιορίζεται για τη Ρωσία η πρόσβαση σε τεχνολογίες και υπηρεσίες ευαίσθητες στον τομέα της παραγωγής και εξαγωγής πετρελαίου.

Διαιωνίζεται απαγόρευση εισόδου σε ευρωκοινοτικό έδαφος σε 152 φυσικά πρόσωπα και 37 νομικά.eco-mag 20.12.16
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...