Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτο! Χάθηκαν 9 δισ. από τον προϋπολογισμό λόγω εξοπλιστικών. Δείτε τα ντοκουμέντα ...


Εδώ και χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών μεταφέρουν από έτος σε έτος «τρύπα» 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα - Απίστευτα πράγματα - Δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν τα παραστατικά για να δικαιολογήσουν δαπάνες που ουδείς γνωρίζει που πήγαν - Δείτε τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το Newsbomb.gr 

Η έκθεση της 16ης Νοεμβρίου 2016 του ελεγκτικού Συνεδρίου επί του απολογισμού, του ισολογισμού και των λοιπών χρηματοοικονομικών καταστάσεων της κεντρικής διοίκησης του κράτους για το οικονομικό έτος 2015 είναι εξόχως αποκαλυπτική. 
Καταδεικνύει ότι το ίδιο το κράτος δεν σέβεται κατ' ελάχιστον τους πολίτες από τους οποίους ζητάει δεκάδες δισεκατομμύρια φόρων, την ώρα που η Κεντρική Διοίκηση βάζει κάτω από το χαλί χρέη και κλεμμένα - προφανώς λεφτά - για τα οποία δεν βρίσκει παραστατικά για να τα δικαιολογήσει. 
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και εδώ οφείλουν να απαντήσουν τόσο το υπουργείο Οικονομικών, όσο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 
Πού πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια; 
Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Διαβάζοντας προσεκτικά την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Οικονομικό έτος 2015 πέφτουμε επάνω στην ακόλουθη συγκλονιστική αποκάλυψη:
STOIXEIO 1
Τι λέει επί της ουσίας το έγγραφο;
Ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να βρει τα παραστατικά για προκαταβολές εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα έτη 2002, 2003 και 2004! Την περίοδο δηλαδή που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι με τις... χρυσές μίζες επί ΠΑΣΟΚ!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ! Για όλα αυτά δεν έχει οδηγηθεί κανένας στη Δικαιοσύνη. Ποτέ! 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015
Δεν βρήκαν αυτά τα 9 δισεκατομμύρια και επέλεξαν να τα κρύβουν με λογιστικές αλχημείες. 
STOIXEIO 2 copy
Ας γίνουμε όμως συγκεκριμένοι:
Μιλάμε για ποσό € 8.802.146.047,45 που προέρχεται από τον λογαριασμό 404.0002 «Τακτοποιητέες εισπράξεις-Δανειακά Έσοδα», ο οποίος κινείτο εκτός προϋπολογισμού, πιστωνόταν αποκλειστικά από δανειακά έσοδα, τα οποία είχαν μεταφερθεί, βάσει της 2/63082/6.9.2011 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, από τους ΚΑΕ 5112, 9112 και 9191 και χρησιμοποιούνταν για την ισοσκέλιση του απολογισμού, καθώς και για την πληρωμή των εγγυήσεων που κατέπιπταν.
Τα σαΐνια λοιπόν του υπουργείου Οικονομικών, προφανώς με την ανοχή και την σύμφωνη γνώμη όλων των υπουργών Οικονομικών και Άμυνας μετέφεραν από έτος σε έτος αυτό το λογαριασμό με την τρύπα των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά την ίδια ώρα έκοβαν συντάξεις και μισθούς επειδή οι προϋπολογισμοί έπεφταν έξω για 350 εκατομμύρια!!!
Επισημαίνεται ότι από το 2010 µέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια τακτοποίησης, µε αντίστοιχα παραστατικά, του ανωτέρω ποσού, το οποίο μεταφέρεται από χρήση σε χρήση, παρά τις σχετικές επισημάνσεις στις Διαδηλώσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου έτους 2010 (σελ. 13) και 2011 (σελ. 70-71) και 2014 (σελ. 37-38).
Δείτε τα αντίστοιχα έγγραφα που αλίευσε το Newsbomb.gr 
STOIXEIO 3 copy
stoixeio 4 copy
stoixeio 5 copyΜε βάση τα παραπάνω περιμένουμε ικανοποιητικές απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα χρήματα αυτά:
  • Ποιες και πόσες προκαταβολές εξοπλιστικών αφορούσαν; 
  • Πόσοι και ποιοι (υπάλληλοι ή πολιτικά πρόσωπα) έχουν τιμωρηθεί διοικητικά και πόσοι φάκελοι έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη για αυτή την τρύπα των 9 δισεκατομμυρίων;
Αν δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω, ας εξηγήσουν οι σημερινοί κυβερνώντες (που συνεχίζουν να μεταθέτουν την τρύπα εις το διηνεκές) για ποιο λόγο κόβουν τις συντάξεις των πολιτών για ευτελή ποσά απόκλισης επί των προϋπολογισμών του κράτους. 


ΥΓ: Σύσσωμος ο ελληνικός λαός περιμένει εδώ και δυο χρόνια την υλοποίηση της δέσμευσης του Πάνου Καμμένου που θα τους έστελνε όλους στο σκαμνί... 

 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...