Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Την έφερε ο Τραμπ στους Μεξικανούς – Έτσι θα καλυφτεί το κόστος του τείχους


Νωρίς την Πέμπτη ακυρώθηκε η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο του Μεξικού, αξιολογώντας ως «περιττή» την επίσκεψή του Ενρίκε Πένια Νιέτο στη Ουάσινγκτον, εφόσον δεν είχε διάθεση να πληρώσει το… μερτικό του για το τείχος στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, πριν ο Μεξικανός ανακοινώσει και επισήμως ότι δεν θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Με ανάρτησή του στο Twitter στη συνέχεια «πυροβόλησε» τις εμπορικές συμφωνίες που ορίζει η NAFTA και που ευνοούν το Μεξικό εις βάρος των ΗΠΑ και δεν άργησε αργά το απόγευμα από το Λευκό Οίκο να ανακοινώσει τη λύση που σκαρφίστηκε για να καλύψει το ποσό που δεν προτίθεται να καλύψει το Μεξικό!

Ο Τραμπ ορκίστηκε να ξεκινήσει σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών μελών που μετέχουν στο Σύμφωνο Ελευθέρου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής για να επιβληθεί φόρος 20% σε όλα τα εισαγώγιμα προϊόντα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ!

Με τα χρήματα που θα προκύψουν από την υπερφορολόγηση το οικονομικό του επιτελείο υπολογίζει ότι θα καλυφθεί η «τρύπα» που αφήνει η άρνηση των Μεξικανών να χρηματοδοτήσουν από την πλευρά τους το τείχος.crashonline.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...