Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Οι αξίες ενός έθνους


Ζούμε σε μια πανέμορφη και ευλογημένη χώρα, την Ελλάδα. Σε μια χώρα όπου τα ψηλά και χιονισμένα βουνά συναντούν τις καταπράσινες πεδιάδες και τα αμέτρητα ολόλευκα νησιά.


Ωστόσο,λίγοι σκέφτονται πως όλα αυτά τα εδάφη (χερσαία και θαλάσσια) απελευθερώθηκαν από τους κατακτητές, με το αίμα χιλιάδων συμπατριωτών μας, που θυσιάστηκαν, ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να τα διαχειριζόμαστε αλλά και γενικότερα, να ζούμε σε ένα καθεστώς ελευθερίας.

Οι σημερινοί Έλληνες, στην πλειοψηφία τους, αγνοούν την αιματοβαμμένη ιστορία αυτού του τόπου. Θεωρούν πως όλες αυτές οι διηγήσεις είναι παραμύθια ή έστω πράξεις που έχουν εξιδανικευτεί χωρίς λόγο και αιτία. Όσον αφορά τη γαλανόλευκη σημαία, τη θεωρούν ένα κομμάτι πανί, ένα απλό ύφασμα, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως αξία, αλλά αντιθέτως είναι άκρως ρατσιστικό.

Έχουμε οδηγηθεί σε μια εποχή, όπου το να αγαπάς την πατρίδα σου και να υπερηφανεύεσαι για αυτή, σε καθιστά αυτομάτως ρατσιστή, οπισθοδρομικό καθώς και μισαλλόδοξο. Αυτή η κατάσταση ,βέβαια, είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης προσπάθειας των ηγετών της Νέας Τάξης Πραγμάτων, να αφαιρέσουν από την Ελλάδα τους πυλώνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί η Ελληνική γη, δηλαδή τη θρησκεία, τη γλώσσα, την οικογένεια, το αίσθημα αγάπης για την πατρίδα καθώς και τις παραδόσεις. Η καθαίρεση αυτών των αξιών από την συνείδηση ενός ανθρώπου, τον μετατρέπει σε ένα παγκόσμιο πολίτη, όπου δεν έχει αίσθημα πατριωτισμού, δεν αποδέχεται τον πλούτο της εθνικής του γλώσσας, ενώ όσον αφορά το θεσμό της οικογένειας και τις παραδόσεις, η άποψη του είναι πως όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να πράττουν με βάση την ατομική τους λογική.

Έτσι, δημιουργείται μια μαζοποιημένη κοινωνία, χωρίς χαρακτηριστικά. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τη συμβολή της θρησκείας στην κοινωνία μας, να αποκαλεί πανί την σημαία μας και να αποδέχεται τη θεμελίωση συμφώνου συμβίωσης ή γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. ''Η δημοκρατία νίκησε'', αναφέρουν οι ανθρωπιστές της εποχής μας. Ωστόσο, όλοι ξέρουμε πως η δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ ώστε να νικήσει. Είναι σαν μια ομάδα που δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο για να αγωνιστεί.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω πως στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σε μια δύσκολη στιγμή της Ελλάδας θα έκαναν το παν ώστε να παράσχουν βοήθεια στο έθνος. Ο λόγος συγγραφής αυτού του άρθρου, δεν είναι να προωθήσει μια ρητορική εθνικισμού και μισαλλοδοξίας αλλά η κριτική της κατάστασης που επικρατεί. Η αγάπη και ο σεβασμός προς την πατρίδα είναι αξίες που ο καθένας μας οφείλει να έχει μέσα του. Όταν αγαπήσεις την πατρίδα σου, θα σε αγαπήσει και αυτή. Και αυτή δε ξεχνά ποτέ ποιος είναι με το μέρος της.
Γιώργος Κωστόπουλος
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...