Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Στήνουν απάτη με το αφορολόγητο και το πλαστικό χρήμα – Θα πάρουν ακόμη περισσότερα από τους πολίτες για να ικανοποιήσουν τον Σόιμπλε και την παρέα του


Μην τσιμπάτε, μωρέ!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ;;;

ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ...
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ!
Καλλιόπη Σουφλή

Σε μία νέα κομπίνα που συνδέει το πλαστικό χρήμα με το αφορολόγητο, το οποίο θα χτίζουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να… γλυτώσουν επιπλέον φόρους απ” αυτούς που πληρώνουν προβαίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια να ικανοποιήσει αφενός τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και αφετέρου τους δανειστές.Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών;

Βάζουν στη φάκα το τυράκι του συνυπολογισμού, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, των δαπανών για την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας και από την άλλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαπραγματεύεται με τους δανειστές την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.


Από τη μία δηλαδή «βοηθούν» τους Έλληνες φορολογούμενους να χτίσουν το αφορολόγητο και από την άλλη ετοιμάζονται να το πετσοκόψουν στέλνοντας και πάλι στο ταμείο τους πολίτες. Αν αυτό δεν λέγεται πολιτική απάτη τότε πώς λέγεται; Αν δεν είναι εμπαιγμός και κοροϊδία τότε τι είναι;


Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε παραμονές των Χριστουγέννων όταν η κυβέρνηση μοίρασε το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και αμέσως μετά (δεν μιλάμε για το τι έκανε πρίν) ήρθε να τους το πάρει με μεγάλες περικοπές στο ΕΚΑΣ, αύξηση φόρων και βεβαίως ο «κόφτης» καραδοκεί.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι δαπάνες που αφορούν σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας θα εξαιρεθούν από το χτίσιμο του αφορολόγητου.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως επειδή πολλά σούπερ μάρκετ δέχονται πλέον και πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να διαχωρίσουν στα στοιχεία που αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών ποιες πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» αφορούν αγορές καταναλωτικών ειδών και ποιες εξόφληση λογαριασμών και αποφάσισαν να τις λαμβάνουν υπόψη.


Την ίδια στιγμή όμως, στη συζήτηση για τα πρόσθετα μέτρα που θα απαιτηθούν ως και το 2021 προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι έτοιμος να θέσει στις συναντήσεις που θα έχει με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, απόψε στο Παρίσι και αύριο στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί μια σειρά προτάσεων μεταξύ των οποίων και η μείωση του αφορολόγητου.


Η κυβέρνηση δηλαδή τα δίνει όλα προκειμένου στο Eurogroup της 26η Ιανουαρίου να μπορέσει να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου όπως και στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πώς όσο πηγαίνουν πίσω οι διαπραγματεύσεις ο λογαριασμός αυξάνεται και δεν αποκλείεται και η επανάληψη του ότι είχε γίνει το 2015, όπου η κυβέρνηση σύρθηκε στο τρίτο μνημόνιο.


Ήδη, ο λογαριασμός είναι πολύ ψηλά, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πώς δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Οι προτάσεις που συζητιούνται για την περίοδο 2018-2021 είναι ύψους 2-2,5 δισ. ευρώ τουλάχιστον, έναντι των 4,5 δισ. που αξιώνει το ΔΝΤ. Και ακόμη βεβαίως δεν έχει μιλήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο.Πηγή: attikanea
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...