Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

«Πόρτα» στην Α.Μέρκελ από το Ν.Τραμπ: Αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί της


Αρνήθηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ να συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ όταν του τέθηκε τέτοιο ζήτημα από το Βερολίνο διαμέσου των συνηθισμένων διπλωματικών διαύλων που έχουν οι δύο χώρες.

Η συνάντηση έπρεπε να γίνει αμέσως μετά την συνάντηση Ν.Τραμπ με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τ.Μέι ως είθισται.

Η άρνηση του Ν.Τραμπ για να συναντηθεί έστω και τυπικά με την Γερμανίδα καγκελάριο έρχεται κατόπιν των σφοδρών επιθέσεων του Βερολίνου τόσο μέσω των δηλώσεων της Α.Μέρκελ όσο και του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε και του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Χαρακτηριστικά ο Ν.Τραμπ δήλωσε ότι «πρώτα οι Γερμανοί θα καταλάβουν ποιοι είναι και τι χρωστάνε στις ΗΠΑ και μετά θα συναντηθώ μαζί της»

Πάντως είναι πολύ πιθανό να προηγηθεί πρώτα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν κάτι που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό

Το ότι οι δύο ηγέτες είναι πιο κοντά μεταξύ τους είναι γνωστό.

Επίσης να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φ.Ολάντ τον οποίο επίσης ο Ν.Τραμπ δεν τον έχει σε υπόληψη.

Να σημειώσουμε ότι:

Για πρώτη φορά έγινε κοινή αμερικανορωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους ότα η ρωσική Αεροπορία έλαβε συντεταγμένες από τον κέντρο Διοίκησης του Διεθνή Συνασπισμού όπως αναφέρει το ρωσικό Γενικό Επιτελείο.

Η κίνηση αυτή δείχνει την αλλαγή της αμερικανικής στάσης με το που ανέλαβε η κυβέρνηση Ν.Τραμπ αν και το Πεντάγωνο για ευνόητους λόγους το διέψευσε.

«Την Κυριακή (επί κυβερνήσεως Τραμπ δηλααδή) η ρωσική αεροπορική δύναμη που εδρεύει στην βάση Khmeimim έλαβε τις συντεταγμένες θέσεων του ISIS στην περιοχή της Al-Bab στην επαρχία του Χαλεπίου από την αμερικανική πλευρά διαμέσου της ειδικής σύνδεσης hotline με το αρχηγείο του Διεθνούς Συνασπισμού» ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜnewsnea.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...