Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Δεν ξέρω για τον "Ιστορικό Χιονιά" αλλά η "Καταιγίδα Εισφορών και Φόρων" θα έχει θύματα!

 
Του Στρατή Μαζίδη
Τα τελευταία χρόνια ακούμε πολλές φορές για ιστορικό χιονιά και ότι θα το στρώσει στο Σύνταγμα, αλλά τίποτε δε γίνεται.

Τώρα βρισκόμαστε εν όψει της Αριάδνης από τη Σιβηρία με τις μετεωρολογικές αναρτήσεις να βρίσκονται στα καλύτερά τους.

Μια φορά πάντως τη θύελλα φόρων και εισφορών η οποία αναμένεται άμεσα να πλήξει τη χώρα με την αποστολή των πρώτων σημειωμάτων υπολογισμού εισφορών των επαγγελματιών με βάση εισοδήματα δύο ετών πίσω, δεν την έχουμε αντιληφθεί.

Κανείς δεν μπορεί πια να γλυτώσει.

Αυξήσεις στα καύσιμα, το τηλέφωνο, τον καφέ. Οπουδήποτε.

Προκαταβολές φόρων, τέλη επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, περιουσιολόγιο (με τον προετοιμαζόμενο φόρο περιουσίας στο δαχτυλίδι της γιαγιάς), νέος υπολογισμός των συντάξεων με προσωπικές διαφορές που όμως ξέρουμε ότι θα καταλήξουν σε ακόμη ένα τσεκούρι.

Και παράλληλα παγίδες όπως αυτές με την εξασφάλιση της έκπτωσης φόρου με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Δηλαδή το ηλεκτρονικό χρήμα με μεταφορές και πληρωμές με e-banking δε σας κάνει; Να δούμε πόσοι θα πληρώσουν έξτρα φόρο χωρίς να υπάρχει λόγος. Χώρια το αλλαλούμ με χρεωστικές κάρτες όπου τα ανδρόγυνα διαθέτουν από κοινού.

Από το χιόνι μπορεί να γλυτώσουμε. Άλλωστε όπως προνόησε ο Θεός, θα λιώσει και θα ενισχύσει τους υδροφόρους ορίζοντες με νεράκι. 

Από την καταιγίδα φόρων και εισφορών, τη βλακεία και το διωγμό, όχι. Σίγουρα θα μετρήσουμε πολλά θύματα.* Ο τίτλος ανήκει στη φίλη Ελενα Μαργαροπούλουfreepen.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...