Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Επιτέλους, πείτε την αλήθεια…πριν είναι αργά!

Κι ενώ κάποια στιγμή το 2015 είπαμε πως αποφύγαμε τα χειρότερα – με τον πιο επώδυνο τρόπο – μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχουν και τα πολύ χειρότερα και ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτά…

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Άρχισαν πάλι τα σενάρια και οι συζητήσεις για GREXIT κι όλα δείχνουν ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων πάμε για νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Η ελληνική κοινωνία θρηνεί, η ελληνική κυβέρνηση γιορτάζει τα δύο της χρόνια με κοροϊδίες και επικίνδυνες καθυστερήσεις.

Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν θα πάρουμε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» (Αλέξης Τσίπρας). Το τρίτο μνημόνιο «ήταν η καλύτερη συμφωνία» που κάναμε τα τελευταία εφτά χρόνια, «αποτρέψαμε τα χειρότερα και σταθεροποιήσαμε την κατάσταση» (Όλγα Γεροβασίλη). «Ο κόσμος αναγνωρίζει τις προσπάθειες μας και μας υποστηρίζει, ξέρει ότι τον Αύγουστο του ΄15 πετύχαμε καλύτερη συμφωνία από τους δύο προηγούμενους» (Ράνια Σβίγκου)

Η αλήθεια:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε από την κρίση και πολιτεύτηκε μέσα στην κρίση με ακρισία, μέσα από μιαν «επαναστατική» λαϊκίστικη ρητορική που το έφερε στην εξουσία. Δεν χρειάστηκε να συμπληρωθούν ούτε έξη μήνες για να βρεθεί όχι μόνο να στηρίζεται στις ψήφους ενός ναζιστικού εξαμβλώματος και μιας γραφικής ακροδεξιάς συμμαχίας αλλά να υπογράφει κιόλας (ποιος; οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ!) με παρακάλια και κάθε επισημότητα το απεχθέστερο των μνημονίων υπό το βάρος της αμείλικτης πραγματικότητας.

Αυτό το…μάθημα ρεαλισμού, ωστόσο, δεν το πλήρωσε η νεόκοπη ριζοσπαστική κυβέρνηση που θα άλλαζε την Ευρώπη, τις παγκόσμιες ισορροπίες κτλ, αλλά οι πολίτες, και συγκεκριμένα οι πιο φτωχές και αδύναμες τάξεις…

Το κόστος αυτού του πειραματισμού υπήρξε συντριπτικό σε αριθμούς και σε εθνική αξιοπιστία. Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου , τα κόμματα τους, χρωστούν στους Έλληνες από την δονκιχωτική διακήρυξη της Θεσσαλονίκης και την χιονοστιβάδα των αλλεπάλληλων ψευδών, με τα οποία πολιτευόταν με εγκληματική επιπολαιότητα έως την «σκληρή» και ύποπτη πλέον διαπραγμάτευση Βαρουφάκη.

Ας αφήσει πίσω η κυβέρνηση λοιπόν, τον παιδαριώδη και επικίνδυνο μεγαλοϊδεατισμό της, ας περιορίσει την αθυροστομία της κι ας δώσει πρώτος το παράδειγμα ο κύριος Τσίπρας. Ας πει επιτέλους την αλήθεια.

Υπό τις νέες συνταρακτικές εξελίξεις, θεωρούμε ότι είναι το μόνο που μπορεί να κάνει, τώρα… πριν είναι πολύ αργά!
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...