Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Αίσχος από Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης: Ηλικιωμένος σκότωσε σκύλο έξω από Λύκειο & οι αρμόδιοι τον κάλυψαν ενώ απείλησε & τους μαθητές!Η Ζωή Μποζαγλυκίδου εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων» επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να καταγγείλει όχι μόνο τη δολοφονία ενός σκύλου έξω από το Λύκειο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης στις 9 Δεκεμβρίου 2016 αλλά την απόκρυψη του γεγονότος και την κάλυψη του δράστη, που κανείς δεν τον κατήγγειλε στην Αστυνομία, ούτε καν ο λυκειάρχης – «επειδή ο δράστης τους παρακάλεσε…» – αν και σύμφωνα με τους γονείς ο δολοφόνος του ζώου απείλησε τους μαθητές που αντέδρασαν βλέποντας τον να σκοτώνει αυτό το πλάσμα με την καραμπίνα του.
Ο δράστης απείλησε τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκηδόνας...
Ο σύλλογος που προχώρησε σε καταγγελία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης στην ανακοίνωση του για το έγκλημα τονίζει: «Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ένα γεγονός που αφορά θανάτωση αδέσποτου σκύλου έξω από σχολείο της περιοχής μας και την αποσιώπηση αυτού και από τον Λυκειάρχη αλλά και από τους τοπικούς φορείς.
Την Παρασκευή 9/12/2016, ήρθε το πρώτο μήνυμα στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί το σωματείο στο fb, που μας ενημέρωνε για το περιστατικό.
Συγκεκριμένα, ήταν μητέρα μαθητή του Λυκείου Χαλκηδόνας, που μας έγραψε τα εξής: "Παιδιά, μια βοήθεια από Χαλκηδόνα Θεσ/νίκης. Σήμερα το πρωί, έξω από το Λύκειο του χωριού, ένας ηλικιωμένος (δεν τον λες και άνθρωπο) σκότωσε ένα αδέσποτο σκυλάκι που ζούσε στον προαύλιο χώρο του λυκείου, γιατί πήγε και του έπνιξε τις κότες (το σκυλάκι).
Το πυροβόλησε και αυτό τραυματισμένο, μπήκε στην αυλή του σχολείου και ξεψύχησε. Όλα τα παιδιά αντέδρασαν και σοκαρίστηκαν από την θέα του νεκρού ζώου. Κάποια αγόρια του επιτέθηκαν λεκτικά, και ο ίδιος τους απάντησε "όποιος είναι άντρας, ας έρθει να, με αντιμετωπίσει έξω".
To σχολείο απλώς ενημέρωσε τον Δήμο, γιατί αυτός μπήκε και παρακάλεσε να μην γίνει θέμα. Παρακαλώ κοινοποιήστε για να του φερθούμε όπως του αξίζει."
Τις επόμενες ημέρες, έφτασαν κι άλλα παρόμοια μηνύματα από δημότες, τα οποία επιβεβαίωναν το γεγονός. Μας τηλεφώνησαν και γονείς παιδιών που ήταν παρόντα στο περιστατικό, και μας ζητούσαν να τους βοηθήσουμε να κινηθούν νομικά.
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χαλκηδόνας, Μ.Α., ο οποίος μας επιβεβαίωσε το περιστατικό. Συγκεκριμένα, μας είπε πως το όνομα του ηλικιωμένου που σκότωσε το ζώο είναι Π.Α. Μας είπε πως ο ίδιος ενημερώθηκε από τον Λυκειάρχη κ. Χ.Γ.
Δεν θεώρησαν σωστό να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, καθώς ο δράστης είναι συνδημότης και ηλικιωμένος, και θα ήταν κρίμα να ταλαιπωρηθούν τα παιδιά του, μόνο και μόνο γιατί ο πατέρας τους είναι παράξενος.
Όταν τον ρωτήσαμε ότι πέρα από την θανάτωση του ζώου, δεν τους νοιάζει που κάποιος πήρε ένα κυνηγετικό όπλο και πυροβολεί έξω από το σχολείο των παιδιών τους (παράνομη οπλοχρησία) και αν αυτός ο άνθρωπος έχει ή όχι άδεια για το όπλο, μας απάντησε ότι τους νοιάζει μεν, αλλά έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην περιοχή (ξυλοδαρμούς από Ρομά), για να δώσουν έκταση σε ένα περιστατικό που αφορά έναν "περίεργο ηλικιωμένο". Απλά στείλανε συνεργείο να θάψει το σκυλί, και για να τιμωρήσουν τον δράστη, τον "υποχρέωσαν" να γυρίσει στο Λύκειο και να ζητήσει συγνώμη από τα παιδιά.
Σήμερα,18/01/2017, καταθέσαμε καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσ/νίκης, για την θανάτωση του ζώου, για παράνομη οπλοχρησία, καθώς και για την αποσιώπηση του γεγονότος. Ακολούθως, ενημερώσαμε και την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης» επισημαίνει ο σύλλογος ο οποίος έπραξε ότι δεν έκαναν οι απολύτως αρμόδιοι...
Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - zoosos.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...