Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Επένδυση στην Ελλάδα; Πρέπει να είσαι παλαβός...


Πολύς λόγος γίνεται για τις αναγκαίες επενδύσεις που απαιτούνται στη χώρα μας ώστε να ρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη και στην συνέχεια η ανάπτυξη της οικονομίας αλλά μόνο λίγοι επιχειρηματίες γνωρίζουν τι έχουν τραβήξει με τη δημόσια γραφειοκρατία όταν αποφάσισαν να επενδύσουν στον τόπο μας.

Ο αείμνηστος εφοπλιστής Κωνσταντακόπουλος για το ξενοδοχειακό συγκρότημα "Κόστα Ναβαρίνο" στη Μεσσηνία είχε πει ότι χρειάστηκε 3.000 υπογραφές και αρκετά χρόνια υπομονής και επιμονής για να ολοκληρωθεί η επένδυση. Αρα πρέπει να σαι τελείως παλαβός, να χαλάσεις δηλαδή τα συκώτια σου για να επενδύσεις στη χώρα μας. Οπου ο καθείς και η καθεμία υπηρεσία του δημοσίου έχει λόγο για την έγκριση και το προχώρημα μιας επένδυσης .Μετά ακολουθεί , αφού η επένδυση ολοκληρωθεί ο αγώνας επιβίωσης μέσα σε ένα ασαφές και εναλλασσόμενο (σαν το ηλεκτρικό ρεύμα) φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αναφέροντας δύο τωρινές επενδύσεις και τον αδειοδοτικό μαραθώνιο που ζουν την τελευταία δεκαετία οι εταιρείες που ανέλαβαν να τις υλοποιήσουν.. Επένδυση πρώτη. Αtalanti Hills. Πρόκειται για μια τουριστική επένδυση προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ. Χρειάστηκε η συνδρομή του Υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη για να κινητοποιηθούν οι πολεοδομικές και αρχαιολογικές υπηρεσίες του Δημοσίου και να εγκριθεί, μετά από 10 χρόνια, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όταν εν τέλει ξεκινήσει, γιατί ποιός ξέρει τι άλλο χρειάζεται να μεσολαβήσει, θα γίνει σε ιδιόκτητη έκτασης 12.351 στρεμμάτων στην περιοχή της Αταλάντης από την εταιρεία Λοκρός.

Επένδυση δεύτερη. Και εδώ αδειοδοτικός μαραθώνιος 10 ετών για μια επένδυση μικτής χρήσης σε έκταση 315 στρεμμάτων στο παλαιό οινοποιείο Καμπά στην Κάντζα, προϋπολογισμού 220 εκ.ευρώ. Επιτέλους μετά από μια δεκαετία αναμονής, και αφού μεσολάβησαν οι εγκρίσεις κι άλλων υπηρεσιών, το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη μελέτη πολεοδομικής δόμησης για την κατασκευή και ενοικίαση γραφείων σε πολυεθνικές επιχειρήσεις. Απομένει η επεξεργασία από το Σ.Τ.Ε του Προεδρικού Διατάγματος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την πολεοδόμηση της έκτασης. Μετά από αυτά τα παραδείγματα δεν πρέπει να σαι παλαβός να επενδύσεις στην Ελλάδα;ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...