Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ….» Η αλήθεια για τον ΓΑΠ στη φόρα από τον Πλωτάρχη, Παναγιώτη Σταμάτη


Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η αγωγή που είχε καταθέσει ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, από τον οποίο διεκδικεί αποζημίωση 260.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υποστηρίζει ότι υπέστη λόγω προσβολής της προσωπικότητάς του από τις προεκλογικές εξαγγελίες, το 2009, του εναγόμενου που δεν τηρήθηκαν.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο απόστρατος ανέφερε πως ο κ. Παπανδρέου έκανε προεκλογικές δηλώσεις περί χρημάτων που υπάρχουν κ.α., ενώ γνώριζε το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα καθώς, όπως είπε ο μάρτυρας, είχε ενημερωθεί από τον τότε διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο και είχε μιλήσει και με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας σε πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Επίσης, ο κ. Σταμάτης επικαλέστηκε τη δήλωση του εναγόμενου, αμέσως μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού, ότι κυβερνάει «μία διεφθαρμένη χώρα».

Από την πλευρά του εναγόμενου δεν εξετάστηκε μάρτυρας, ενώ ο κ. Παπανδρέου εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του. Μάλιστα, όταν οι συνήγοροι του εναγόμενου τον ρώτησαν αν έχει στραφεί αντιστοίχως σε βάρος και άλλων πολιτικών, ο κ. Σταμάτης απάντησε πως έχει υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ και τους ζήτησε να μην προσπαθούν να τον «βγάλουν γραφικό».

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες.



ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...