Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Καταρρέουν τα πάντα στην Τουρκία!


Εμπόλεμη ζώνη η γείτονα, στα Τάρταρα ο Τουρισμός Τα συνεχή τρομοκρατικά κτυπήματα έχουν αποτρέψει τους ξένους επισκέπτες να προτιμήσουν την Τουρκία ως προορισμό σε ποσοστό 30%, ενώ συζητείται ακόμα και η αλλαγή έδρας διεξαγωγής του φετινού Final Four του μπάσκετ, η οποία είναι η Κωνσταντινούπολη.

Μέσα σε διάστημα ενός έτους σημειώθηκε μείωση της εισόδου τουριστών στην Τουρκία κατά περίπου 10 εκατομμύρια. Ειδικότερα, 34,8 εκατομμύρια τουρίστες μετέβησαν στην χώρα το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2015 ενώ μόλις 24 εκατομμύρια την ίδια περίοδο το 2016. «Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πληγεί η οικονομία. Διότι δεν είναι ένας πόλεμος όπως ήταν στο παρελθόν.

Είναι διαφορετικός, ένας ιδιότυπος πόλεμος πόλεων. Γι’ αυτό και κτυπούν πρώτα τον τουρισμό», υποστηρίζει η Γιασεμίν Πιριντσίογλου, τουριστική ξεναγός σύμφωνα με ρεπορτάζ του euronews. Λόγω των μειωμένων αφίξεων η τουρκική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις. Το ευρώ ισοδυναμεί με 3,7 τουρκικές λίρες ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2016 σημειώθηκε πτώση κατά 7% στην πώληση αγαθών και υπηρεσιών. el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...