Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Η μία μετά την άλλη οι ταπεινώσεις της Τουρκίας-Ο Άσαντ αποκλείει από τις συνομιλίες τους συμμάχους της Κατάρ και Σ. Αραβία


Η συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ στις συνομιλίες για τη Συρία θα συζητηθεί όταν αυτές οι δύο χώρες σταματήσουν να υποστηρίζουν τους ενόπλους που μάχονται κατά της συριακής κυβέρνησης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, απορρίπτοντας τη συμμετοχή τους στις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα.

«Όταν το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία θα συζητήσουμε το θέμα της συμμετοχής τους στις συνομιλίες», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο που έχει έδρα το Λίβανο Al-Mayadeen, επικαλούμενο δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Φάισαλ Μεκντάντ.

Το Καζακστάν αναμένεται να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα για τη Συρία με την υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας. Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι δύο κύριοι σύμμαχοι του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Τουρκία έχει υποστηρίξει την εξέγερση κατά του κ. Άσαντ, όπως και η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Ναυτεμπορική, infognomonpolitics
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...