Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ῥαγιαδισμός…– «Ωχ αδερφέ, μας έχουν προδώσει οι πολιτικάντηδες… έτσι κι αλλιώς, οι ξένοι κάνουν κουμάντο… είναι και ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Ντάααξει κι εγώ πατριώτης είμαι, μααα… να μην φαίνομαι και στοχοποιούμαι κιόλας… συνεχίστε μόνοι σας… εγώ είμαι πνιγμένος στα προβλήματά μου, δεν έχω και χρόνο…»
– Κατάλαβα μεγάλε… άμα όμως σού ‘λεγα για κάνα ποδόσφαιρο… και χρόνο θα είχες και όρεξη… άμα σου έλεγα για κάνα γκομενάκι ε;; «Έσο έτοιμος» ο κλαρινογαμπρός… κατά τ’αλλα ….
…«φτώχεια καταραμένη»… Ένα μόνο να θυμάσαι, όχι για εσένα… για την φουκαριάρα την πάρτη σου.
«Πατριωτισμός» που ξεκινά απο την οικονομική κρίση και τελειώνει στην αναγκαία φρονιμάδα λέγεται παρτακισμός ή ραγιαδισμός. Πάντως όχι Πατριωτισμός. Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης… Όχι περί πάρτης…
Όπως λες, είναι πολλά τα λέφτα και σε πρόδωσαν… Έτσι είναι… με την διαφορά ότι, εσύ αισθάνεσαι προδομένος επειδή δεν σε κάλεσαν να λεηλατήσεις μαζί τους. Μήπως τελικά βιώνεις το ζοφερό σου είδωλο στον καθρέπτη ; Μήπως λέω… μήπως…


ΥΓ: Ο διάλογος μπορεί να είναι εικονικός, αποτελεί όμως δυστυχώς τον καθρέπτη μιας πραγματικότητας. Είναι το σύγχρονο Matrix, κομπάρσοι στο μια ζωή σαν σαπουνόπερα καρτερούν ηγέτη να’ρθει να τους λυτρώσει για να τον «σταυρώσουν» στην συνέχεια…  Στόχος της αναρτήσεως δεν είναι η απελπισία και η απογοήτευση αλλά ο προβληματισμός και η αυτοκριτική.


Ῥῆγος Νικόλαος

εἰκὼν


filonoi.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...