Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Πήγανε «βόλτα» τον κινέζικο ICBM DF-41 «φονέας ΗΠΑ» (vid)


Φωτογραφίες του «φονιά των ΗΠΑ», νέας γενιάς διηπειρωτικό πύραυλο (ICBM: intercontinental ballistic missile) τύπου DF-41, έβγαλαν «βόλτα» για άγνωστο λόγο οι Κινέζοι, μια κίνηση η οποία καταγράφηκε στον φωτογραφικό φακό άγνωστου, άρα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια ή για κάποια επιβεβλημένη κίνηση – μεταφορά.

Βέβαια, το να γίνεται η κίνηση αυτή «μέρα μεσημέρι» υπό το φως της ημέρας δηλαδή και όχι τη νύχτα, ίσως είναι λίγο περίεργο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να υπάρχουν όντως λόγοι που το επέβαλαν.


Ο τριών σταδίων πύραυλος είναι εκτιμώμενου βάρους 80 τόνων, με δυνατότητα να φέρει 8-10 πυρηνικές κεφαλές, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη ισχύος από 250 κιλοτόνους έως ένα μεγατόνο…

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτίμησαν το 2013 ότι η Κίνα διαθέτει περί τις 260 πυρηνικές κεφαλές, κάποιες εκ των οποίων είναι ενεργές, έτοιμες για χρήση εάν απαιτηθεί. Οι ενεργοί βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξευόμενοι είτε από την ξηρά είτε από τη θάλασσα, εκτιμώνται σε 50-75.

defence-point
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...