Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Η Κεντρική Τράπεζα της Αλβανίας, το πρώτο θύμα της #Oplcarus _ 2017


Οι Anonymous ξαναχτυπούν αυτή την φορά για να ολοκληρώσουν την εκστρατεία επιθέσεων #OpIcarus που είχαν ξεκινήσει το 2016 ενάντια στις κεντρικές τράπεζες διαφόρων χωρών.


Πρώτος σταθμός του #Oplcarus_2017 η επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας (www.bankofalbania.org) που σήμερα το πρωί αναγκάστηκε να παραμείνει εκτός λειτουργίας για ώρες λόγω της ισχυρής επίθεσης που οδήγησε στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.Η πολυσυζητημένη εκστρατεία #OpIcarus στοχεύει στην εξάλειψη τις διαφθοράς και της δολοπλοκίας των κρατών μέσω συντονισμένης DDoS επιθέσης στα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι hackers στη προσπάθεια τους να προσκαλέσουν όλο και περισσότερο κόσμο για συμμετοχή στην εκστρατεία κοινοποίησαν στο διαδίκτυο τις οδηγίες και τα διαθέσιμα εργαλεία για την διεξαγωγή της DDoS επίθεσης.

Γιατί επιτίθενται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα;

Σύμφωνα με επίσημη δήλωσή τους τα ισχυρά τραπεζικά ιδρύματα των κρατών έχουν δημιουργήσει μια “μυστική συμμαχία” με τις μυστικές υπηρεσίες και τις βιομηχανίες όπλων διεξάγοντας έτσι πολέμους που αποδεκατίζουν την Μέση Ανατολή και καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία. Οι μαχητές, λοιπόν, της δικαιοσύνης αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην πρακτική αυτή με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Μέχρι στιγμής οι Anonymous μετράνε ήδη δώδεκα επιθέσεις έναντι διεθνών τραπεζών στο ενεργητικό τους. Μεταξύ των τραπεζών -στόχων συμπεριλαμβάνονται:

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Η Κεντρική Τράπεζα της Δομινικανής Δημοκρατίας

Η Guernsey Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Η Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα

Η Κεντρική Τράπεζα των Μαλβίδων

Η Κεντρική Τράπεζα της Κένυας

Η Εθνική Τράπεζα του Παναμά

Η Κεντρική Τράπεζα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης

Η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού

Η Reserve Bank της Νέας Ζηλανδίας

Η Εθνική Τράπεζα της Τόνγκα

Η Κεντρική Τράπεζα της ΑλβανίαςΤο ερώτημα όμως είναι ένα, ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος;secnews.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...