Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

«Πυρετώδεις» διεργασίες για την πρόσληψη 500 Τούρκων κομάντος «Bordo Bereli» με γνώση της ελληνικής για επιχειρήσεις στο Αιγαίο


Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ευρίσκεται σε πραγματικό οργασμό όσον  αφορά τον έκτακτο διαγωνισμό 500 νέων επίλεκτων Τούρκων υπαξιωματικών  στη διοίκηση ειδικών δυνάμεων,και συγκεκριμένα στην επίλεκτη δύναμη του ΓΕΕΔ με την ονομασία «Bordo Bereli» με γνώση ελληνικών
Οι άνδρες αυτής της πλέον επίλεκτης δύναμης που αποτελεί το «σιδερένιο  χέρι»  του τουρκικού επιτελείου , πέρασαν τις γραπτές εξετάσεις σε ειδικά αντικείμενα και αξιολογήθηκαν στον τομέα της φυσικής κατάστασης.
Από αυτήν την διαδικασία πέρασαν  συνολικά  1450 άτομα να οποία κλήθηκαν να περάσουν από ειδική συνέντευξη , στην οποία θα αποδείξουν την αφοσίωση τους στον Τούρκο πρόεδρο και στο Ισλάμ .


402 συνεντεύξεις των υποψηφίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι υπόλοιπες  αναμένεται να ολοκληρωθούν  μέχρι τα μέσα του τρέχοντος μηνός.
Το τουρκικό υπουργείο άμυνας, και οι τουρκικές ΕΔ «τρέχουν» με ταχύτητα για να καλύψουν  τις ανάγκες στελέχωσης της ειδικής αυτής δύναμης, αναφέρει ο τουρκικός τύπος,  ενδεχομένως για να υλοποιήσουν  μέσα σε ένα εύλογο διάστημα της εκπαίδευση τους , λόγω των βλέψεων που έχει ο Ερντογάν προς όλες τις κατευθύνσεις και ειδικά στο Αιγαίο πέλαγος .
Επισημαίνουμε ότι οι υποψήφιοι για πρώτη φορά είναι πολίτες και όχι στρατιώτες, διότι το τουρκικό καθεστώς θέλει  να εισάγει σε επίλεκτες δυνάμεις «τα δικά του παιδιά» , ελέγχοντας την κατάσταση από «μέσα».
Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές η προκήρυξη  αφορά   500 υπαξιωματικούς βαθμού Λοχία , οι οποίοι θα εκτελούν καθήκοντα ομαδάρχη και αυτόματα αυτό μεταφράζεται στο ότι θα προσληφθούν και άλλοι επιπλέον  στρατιώτες αντιστοίχου αριθμού,  ανεβάζοντας κατά πολύ τον συνολικό αριθμό των δυνάμεων αυτών.


Η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει σωματική βελτίωση, στίβο εμποδίων, πολεμικές τέχνες και στρατιωτική πάλη σώμα με σώμα, ΑΡΒΧΠ,(Ατομικό, Ραδιολογικό, Βιολογικό, Χημικό Πόλεμο), εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα, καταδύσεις, καταστροφές, εκπαίδευση ελεύθερου σκοπευτή, έρευνα-διάσωση, αντιτρομοκρατικό αγώνα, καταδρομικές ενέργειες, ειδική αναγνώριση, επιβίωση και διαφυγή.
Η εκμάθηση ξένων γλωσσών, είναι μέρος της εκπαίδευσης, με την ελληνική γλώσσα να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση λόγω των βλέψεων για το Αιγαίο και τα 130 νησιά που «ζητάνε» οι νέο-Οθωμανοί.
Κατά την περίοδο της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι, περνούν τα πάνδεινα  από τους εκπαιδευτές φτάνοντας και ξεπερνώντας  τα όρια  αντοχής τους και της ψυχολογίας τους, μαζί με την κατάλληλη » προπαγάνδα» .

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει όλο το πρόγραμμα των συγχρόνων  πολεμικών και   ψυχολογικών  επιχειρήσεων. Πορείες 100 χιλιομέτρων με φόρτο μάχης 40 κιλών, εκπαίδευση σε ειδικά σχολεία αιχμαλώτων με βασανιστήρια και πολλά «άλλα» .

 
Μέσα στην δύναμη αυτή υπάρχουν ακόμα πιο ειδικά τμήματα για την εκτέλεση διαφόρων  επικίνδυνων αποστολών, όπως το τμήμα επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης ( Muharebe Arama Kyrtarma) οι αποστολές του οποίου είναι  ανορθόδοξου πολέμου και ειδικής αναγνώρισης.
Οι αποστολές που αναλαμβάνουν είναι:
Ειδική αναγνώριση σε εχθρικές εγκαταστάσεις, υποδομές και οπλικά συστήματα
Δολιοφθορές
Διεισδύσεις και καταδρομικές ενέργειες
Απελευθέρωση ομήρων

Έρευνα-Διάσωση
Αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις
Οργάνωση και εκπαίδευση φίλιου πληθυσμού για κίνημα αντίστασης στον εχθρό.
Έγκυροι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα κριτήρια για πρόσληψη στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις έχουν να κάνουν ειδικά με την υπακοή και την πίστη στο καθεστώς του ΑΚΡ και προσωπικά στο «Σουλτάνο» Ερντογάν.
Μερικοί δε παρομοιάζουν το σώμα που ετοιμάζεται στις  τουρκικές ειδικές δυνάμεις , με τους  χιλιάδες  φανατικούς γενίτσαρους του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς.

Αυτούς μας τους ετοιμάζουν οι Τούρκοι για τα νησιά μας για αεραποβατικές επιχειρήσεις με σκοπό να υλοποιήσουν τα άνομα σχέδια τους,  τα οποία έχουν σχεδιάσει εδώ και πολλά χρόνια.
Η απάντηση σε αυτήν την δύναμη είναι οι αντίστοιχες ελληνικές ειδικές δυνάμεις και των τριών κλάδων , οι  οποίες σύμφωνα με νατοϊκούς αξιωματικούς αποτελούν μία εκ των  καλύτερα εκπαιδευμένων και σκληροτράχηλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Ας το θυμούνται αυτό οι νέο-Οθωμανοί,  διότι οι Αμερικανοί και λοιποί νατοϊκοί…δεν «παίζουν» με τις αξιολογήσεις τους σε καμία περίπτωση.
pentapostagma.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...