Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Έκτακτο: Συνέλαβαν 6 Τούρκους στον Εβρο -Σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα


Δύο οικογένειες από την Τουρκία συνελήφθησαν στον Εβρο, για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν διώξεις στη χώρα τους.

Πρόκειται για δύο ζευγάρια, τη μητέρα της μίας εκ των γυναικών και ένα παιδάκι ενός έτους. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι Τούρκοι που συνελήφθησαν έχουν εκφράσει προφορικά το αίτημά τους για άσυλο και αναμένεται να το κάνουν και επίσημα στην αρμόδια επιτροπή.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε για το θέμα ότι το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν στην ευρύτερη δύο διακινητές- έναν 38χρονο Τυνήσιο και έναν 21χρονο Μαροκινό- οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι Τούρκους μη νόμιμους μετανάστες.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετέφεραν παράνομα με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον Εβρο, τους 6 Τούρκους και στη συνέχεια τους καθοδήγησαν πεζή στο εσωτερικό της χώρας.

Δημοσίευμα του Associated Press, που επικαλείται τις ελληνικές αρχές, αναφέρει ότι πάνω από 100 Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα τον περασμένο Ιούλιο, ανάμεσά τους και οι 8 στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο. Ολοι ισχυρίζονται ότι διατρέχουν κίνδυνο στη χώρα τους, όπου οι αρχές τους συνδέουν με την απόπειρα πραξικοπήματος.
iefimerida.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...