Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Σάλος με τον πίνακα που παρουσιάζει τον Μακάριο περιστοιχισμένο από γυμνές αιθέριες υπάρξεις


Στον πολυχώρο πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική», στα πλαίσια έκθεσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Πάφο εκτέθηκαν και έργα τουρκοκυπριακής προελεύσεως, με ένα από αυτά να κάνει τους Κύπριους να μένουν εμβρόντητοι με αυτό που αντίκριζαν

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ο "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" απεικονίζονται δυο γυμνές γυναίκες, να πλαισιώνουν τον Μακάριο, με τον πίνακα να έχει φιλοτεχνηθεί από μια Τουρκοκύπρια εικαστικό.

Προφανέστατα ο πίνακας έχει κάνει άνω κάτω την πόλη η οποία ανέκαθεν ούτως ή άλλως είχε έντονα φιλομακαριακά αισθήματα. Τον πίνακα εξασφάλισε αποκλειστικά το SigmaLive και τον παρουσιάζουμε με το αντίστοιχο λογότυπο (αράχνη):


Αντιδράσεις, εξάλλου, προκλήθηκαν από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εθνάρχη Μακαρίου Παναγιάς, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", χαρακτήρισε τις ‘θύμισες’ που απεικονίζει στον εν λόγω πίνακα η Τουρκοκύπρια, ως γελοίες. Κάνει λόγο, επίσης, για μια προσπάθεια αποδόμησης της εμβληματικής εικόνας του Μακάριου.

Ο εν λόγω πίνακας απεικονίζει τον Εθνάρχη Μακάριο σε μια από τις γνώριμες μορφές με τις οποίες απεικονίζεται σε πολλά έργα και η οποία είναι η ίδια με το γλυπτό στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης στην είσοδο της πόλης, παρά την Οικία Επάρχου, ωστόσο με την προσθήκη των δύο γυμνών γυναικών.
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...