Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σουλτς ξεμπροστιάζει τον Σόιμπλε: Θέλει να πετάξει έξω από το ευρώ την Ελλάδα


Δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που δέχτηκε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που τον κατηγόρησε για λαϊκισμό και συνθηματολογία ίδια με του Ντόναλντ Τραμπ, ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς. Ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί ως έναν πολιτικό που θέλει να διαλύσει την ευρωζώνη πετώντας έξω από το κοινό νόμισμα κάποια χώρα, προφανώς εννοώντας την Ελλάδα.

«Έχουμε ήδη μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων», τόνισε ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, σε σύντομη δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ως σχετικά παραδείγματα το Σένγκεν, το ευρώ και την ενισχυμένη συνεργασία.

«Υπάρχουν χώρες που θέλουν να μπουν στο ευρώ, άλλες οι οποίες είναι ήδη εντός και θα ήθελαν να πετάξουν έξω κάποιον. Και άλλοι, επίσης, οι οποίοι προσπαθούν να καταφέρουν να μην τους πετάξουν έξω», υπογραμμίζει ακόμη ο υποψήφιος της γερμανικής κεντροαριστεράς, καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς την πολιτική Σόιμπλε σε σχέση με την χώρα μας .

Όπως αναφέρει η La Repubblica, o Μάρτιν Σουλτς θέλησε και να καταστήσει σαφές ότι «από την στιγμή που η Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων ήδη υπάρχει, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποτέλεσε πάντα μια λύση για τα προβλήματά μας ή αν κάποιες φορές ήταν αντιθέτως η αιτία των προβλημάτων αυτών». Στην σύντομη δήλωσή του στην ανταποκρίτρια της La Repubblica στο Βερολίνο Τόνια Μαστρομπουόνι, ο Σουλτς τόνισε επίσης ότι «η Ιταλία πρέπει να τύχει κάθε δυνατής στήριξης».

«Ο Μάρτιν Σουλτς έχει κάνει σκόνη την καγκελάριο στα γκάλοπ, το κόμμα του κέρδισε δέκα μονάδες μέσα σε δέκα μέρες και άφησε πίσω του τους Χριστιανοδημοκράτες», υπογραμμίζει εξάλλου η Ιταλίδα δημοσιογράφος σε σχόλιό της.
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...