Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης επιστρέφει στην Ελλάδα!


Το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αναμένεται να παρακολουθήσουν την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που θα φθάσει από τη Βενετία στην Αθήνα την Κυριακή 14 Μαΐου. Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που ολοκληρώθηκε χθες, ετέθησαν οι λεπτομέρειες για την προετοιμασία της υποδοχής του λειψάνου, η οποία θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, όπως την άνοιξη του 2015 με το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, οι συζητήσεις στον χώρο της Εκκλησίας είναι έντονες, με ορισμένους ιεράρχες να εκτιμούν πως στην επίσημη τελετή υποδοχής, στην οποία έχουν προσκληθεί και αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών, θα πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Οι διοργανωτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των προσκυνητών, για αυτό και έχουν δημιουργήσει σχετική ιστοσελίδα (www.agiaeleni.gr). Οι πιστοί μπορούν να βρουν πλούσιο υλικό γύρω από την προσωπικότητα και το έργο της Αγίας Ελένης αλλά και πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος (από τις 14 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου), στον ναό της Αγίας Βαρβάρας. Οι πόρτες του ναού θα ανοίγουν στις 7:00 και θα κλείνουν στις 22:00. Καθημερινά, θα τελούνται Ορθροι, Θείες Λειτουργίες και Εσπερινοί οι οποίοι θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα.

Το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας ο οποίος βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου 40 στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας δίπλα στο Αιγάλεω.

Ο πλέον βολικό τρόπος για την επίσκεψη σας στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος είναι μέσω της Γραμμής 3 του Μετρό (Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα).

Κατεβαίνετε στην Στάση «Αγία Μαρίνας» και στην συνέχεια μπορείτε να επιβιβαστείτε στο αστικό λεωφορείο 837 το οποίο σταματά ακριβώς έξω από τον σταθμό του Μετρό το οποίο θα σας οδηγήσει στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να έρθετε με τα πόδια υπολογίστε πως η απόσταση από το Μετρό έως και τον Ι.Ναό είναι λίγο παραπάνω από 1 χιλιόμετρο.
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...